Da li znate kADA JE VREME ZA NOVI

Da li je vašem brushalteru istekao rok trajanja?

Postoje određeni znaci koji vam govore da je vreme da konačno kupite novi brushalter, jer se postojeći jednostavno istrošio
Lepi & Zdravi
00:26h Autor:
Da li je vašem brushalteru istekao rok trajanja?
Foto: Shutterstock

Većina nas nastoji što više da produži život brushaltera koje nosimo kako bismo izbegli kupovinu novog, dok je u stvarnosti rok trajanja jednog brushaltera šest do 12 meseci. Ovi znaci će vam ukazati na to da hitno morate otići u kupovinu novog brushaltera.

Prom

enila se vaša težina Svaki put kad se vaša težina promeni za više od pet kilograma, velika je verovatnoća da će vam zatrebati novi brushalter. Kada su bretele previše uske ili previše opuštene, to je siguran znak da morate u kupovinu novog brushaltera. Udobnost je od velike važnosti, pa brushalter mora dobro da sedi na vašem telu. Brushalter koji vas previše steže ili je previše opušten nije zadovoljavajući.

Bretele ne možete da podesite kako treba Ako ste visoki, velike su šanse da imate problema s nameštanjem bretela. Trebalo bi da kupite onaj brushalter koji dopušta širenje i stezanje kako biste što udobnije namestili brushalter. Bretele mogu biti prevelike iz dva razloga: problem je u vašoj visini ili su se jednostavno rastegle od preteranog korišćenja.

Žica u brushalteru ne prijanja uz kožu Oni brushalteri sa žičanom postavom dizajnirani su tako da ta žica prijanja uz vašu kožu i grudima pruža čvrst oslonac. Ako žica iz nekog razloga stoji čudno i ne vrši svoju funkciju ili se izvlači iz brushaltera, vreme je da kupite novi.

Brushalter igra

oko vas Jedan od najsigurnijih znakova da bi trebalo da promenite brushalter je ako je brushalter toliko rastegnut i pleše oko vas umesto da stoji čvrsto pripijen i vašim grudima pruža stabilnost, što mu je primarna svrha. Ne može biti očiglednije da ste ga previše nosile i da je krajnje vreme da kupite novi.

Kopče su oštećene Vaš brushalter na mestu pridržavaju kopče. Ako se one oštete, brushalter ne možete normalno da zakopčate, što može da izazove izrazito neprijatan osećaj, a nije ni preterano zdravo. Ovo se najčešće događa prilikom pranja u mašini ili sušenja u sušilici. Možete sprečiti ovaj problem uz pomoć pravilnog rukovanja i pranja brushaltera.

Vidljiva oštećenja na brushalteru Ako na vašem brushalteru postoje vidljiva oštećenja poput tvrdokornih mrlja koje ne možete da uklonite, pocepan je ili je u pitanju nešto treće, vreme je da takav brushalter bacite u smeće. Ovaj komad odeće ne košta toliko puno da bi rizikovali neprijatna osećanja koja će se javiti ako vas neko vidi u brushalteru koji je u takvom stanju. Jednostavno priuštite sebi novi i osećaćete se bolje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs