Obratite pažnju

Obrve su pola ženske lepote: 3 fatalne greške zbog kojih izgledaju odvratno!

Svako od nas sanja o obrvama koje se završavaju visoko iznad kapka, ali takve prirodne obrve, nažalost, imaju samo retke srećnice
Lepi & Zdravi
22:52h Autor:
Obrve su pola ženske lepote: 3 fatalne greške zbog kojih izgledaju odvratno!
Foto: Thinkstock

Obrve su pola ženske lepote - mogu da budu predivan ukras lica koji naglašava oči i ističe pogled, ali isto tako, u samo jednom potezu mogu da pokvare celokupan utisak.

Ovo su 3 kobne greške koje uništavaju izgled vaših obrva:

Preterano čupanjeJednom kada dobijete željeni oblik obrva, više ne smete da ga dirate, što znači da jedine dlačice koje morate da čupate jesu one oko vaših obrva, odnosno one koje se ne uklapaju u njihov željeni luk. Nemojte preterivati i ne zanosite se sa čupanjem, jer jednom kada stanjite obrve, vrlo teško ćete vratiti njihovu prirodnu formu.

Sprečava čak i naslednu ćelavost: Zbog ovog sastojka kosa i obrve rastu velikom brzinom! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ignorisanje prirodnog lukaSvako od nas sanja o obrvama koje se završavaju visoko iznad kapka, kakve imaju samo retke srećnice. Upravo zbog toga mnogi se odlučuju za čupanje završetka obrve i dopunjavanje novog luka olovkom. U pitanju je velika greška koja nikako ne može da izgleda prirodno! Prirodni luk rasta dlačica prati vaše lice i zato ne smete da ga poremetite. On može lepo da se oblikuje i prilagodi vašim željama, ali nikako u potpunosti da se promeni.

Preterivanje sa olovkomOlovka za obrve idealno je kozmetičko pomagalo za popunjavanje praznina unutar postojećeg luka obrva ili nijansiranje dlačica kako bi se postigao naglašeni efekat. Ali, isto tako, olovka ne služi za iscrtavanje dlačica niti za ispravljanje oblika obrva. Osim što je takva pogrešna tehnika oblikovanja vrlo vidljiva i ne deluje prirodno, postoji opasnost od razmazivanja.

Neobičan detalj na licu Kejt Midlton: Mala korekcija potpuno promenila izgled vojvotkinje! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs