Dok se u nekim zemljama kora bananesmatra delikatesom, u drugim ona uvek završi u kanti. Međutim kada budete pročitali sve njene dobrobiti više to nećete činiti, piše Stvarukusa.rs.

Kora sadrži 12 odsto vlakana koja pomažu u smanjenju i prevenciji dijabetesa, 17 odsto vitamina C koji je neophodan za pravilno funkcionisanje imunog sistema, kao i 20 odsto vitamina B6, koji šećer pretvara u energiju.

U kori se nalazi i 12 odsto kalijuma koji pomaže u razvoju ćelija, tkiva i organa, ali i 8 odsto magnezijuma koji reguliše pritisak i nivo šećera u krvi.

Ako se dvoumite da li treba da jedete žutu ili zelenu koru, odgovor je zelenu.

Doktor sa Harvarda osmislio genijalan plan: Prevarite telo, smršajte za dve nedelje!

banane.jpg
Foto: Shutterstock

Zelena kora povećava nivo dopamina i serotonina, odlična je za smanjenje kilaže i sadrži visok nivo probiotika. Ono što je najbitnije, kora od banane smanjuje prejedanje, te je efikasna ukoliko želite da smanjite kilažu i obim struka.

Načini pripreme kore banane:

1. Možete je kuvati kao za čaj

2. Koru možete dodati u bilo koji šejk ili smuti

3. Koristite kore od banane umesto krompira u pripremi karija

Sušio fenom potamnelu bananu: Kada vidite zašto, odmah ćete učiniti isto! (VIDEO)

portret-devojke.jpg
Foto: Profimedia

Ono što je najbitnije, kora od banane smanjuje mogućnost prejedanja, a prava je riznica neophodnih vitamina