Korisna funkcija u organizmu

Čemu služe stidne dlačice?

Osim zaštitne uloge tokom vođenja ljubavi, stidne dlake deluju i na hemijsku privlačnost između dvoje ljudi
Lepi & Zdravi
19:20h
Čemu služe stidne dlačice?
Foto: Thinkstock

Među pitanja poput onih zašto imamo obrve ili zašto su nam prsti različitih dužina, spada i ono zašto imamo stidne dlake. One, kao i najmanja sitnica u savršenom organizmu koji se zove telo imaju svoju korisnu funkcijuOsim što stidne dlake označavaju ulazak i pubertet i samim tim polnu zrelost, one deluju i na privlačenje "hemijski" odgovarajućeg partnera.

Upravo se u tom delu nalaze apokrine znojne žlezde koje proizvode feromone, jedinjenja odgovorna za snažnu hemijsku privlačnost između dvoje ljudi.

Telo ih više proizvodi prilikom znojenja, te se zahvaljujući dlačicama zadržavaju u području venerinog brega.

Takođe, utvrđeno je kako stidne dlake služe kao svojevrsna zaštita tokom vođenja ljubavi sprečavajući iritaciju nežne kože na tom delu tela.

Danas retko koja žena svoju intimnu frizuru ostavlja netaknutom. Najčešća depilacija obuhvata granične delove intimnih dlačica, kako bi se održao uredan izgled uz koji je i lakše održavati higijenu. Ali, postoji i sve veći broj različitih frizura kojima se možete igrati, te između ostalog raspiriti maštu partnera.

Bez obzira za koju se varijantu odlučili, budući da se radi o izrazito osetljivoj koži, uklanjanje dlačica na tom području prepustite stručnim rukama kozmetičarki.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs