Istaknite svoje prednosti

Šta nas čini harizmatičnima?

U svetu u kome je važno biti prepoznatljiv, bitno je da budete svesni ko ste, koji su vaši potencijali i kako da ih i drugi vide
Lepi & Zdravi
12:54h
Šta nas čini harizmatičnima?
Foto: Shutterstock

Harizma je ono što nas čini autentičnim, kažu stručnjaci. Svi se divimo ljudima koji su ono što jesu i prihvataju sebe bez pardona, ali se ne plaše rizika i stalnih poboljšanja. Ukoliko niste među njima, vreme je da probudite sopstvene potencijale.

Pažljivo komunicirajte

Pripazite na način na koji komunicirate. Bilo bi dobro da iz govora izbacite poštapalice. To ćete postići vežbom. Govorite jasno i glasno. Tako ćete privući pažnju na sebe i ljudi će vas doživljavati ozbiljnije. Govorite polako jer na taj način dobijate na vremenu i možete da razmislite o onome što ćete reći. Pauze u govoru daju na važnosti. Ostanite verni sebi. Cenite sopstvena uverenja i nemojte da pokleknete pred onima koji vas pokušavaju da vas uvere da su ta uverenja loša. Greške posmatrajte kao prilike za učenje

Prihvatite da se greške i promašaji događaju svima. Pronađite drugi ugao posmatranja na poteškoće i shvatite da su to vredne lekcije iz kojih možete učiti. Radite na sebi, pronađite uzroke koji su doveli do problema i krenite na putovanje koje će dovesti do predivnog razvoja ličnosti. Zapamtite da niko nije savršen i da svi imaju problema. Uživajte u životu i nasmejte se svojim poteškoćama. Na taj način ćete umanjiti njihovu veličinu.

Postanite svesni svojih vrednosti

Napravite listu svega što ste do sada u životu postigli. Pogledajte tu listu svaki put kad se osećate nezadovoljno ili bezvredno. Napravite listu svojih prednosti i snaga pa se setite njih barem jednom nedeljno. Zapišite svoje ciljeve i napravite detaljan plan kako ćete ih realizovati. Zapamtite da se do svih velikih dostignuća stiže korak po korak. Ako se nešto i ne ostvari, možda samo nije pravo vreme za to.

Zahvalnost ima veliku moć Budite zahvalni. Ako realno sagledate svoj život, uočićete da je mnogo toga za što treba da budete zahvalni. Koncentrišite se na ono što imate, ne na ono što nemate. Razmišljate o svojim ciljevima, budite srećni što ste sposobni da ih ostvarite i dobre stvari će početi da vam se događaju. Naučite da prihvatite kompliment. Shvatićete da nije tako teško reći “hvala”. Naučite da dajete komplimente, ali samo kada su iskreni. Život je davanje i primanje, zato ga učinite lepšim za sebe, ali i za druge.

Izgled se računa Obucite se za uspeh. Nemojte da se zapustite i odvojite dovoljno vremena kako biste odabrali odevnu kombinaciju u kojoj ćete se osećati i izgledati dobro. Vodite računa o higijeni. Redovno se tuširajte, depilirajte i idite na manikir. Kad na taj način brinete o sebi, odmah se osećate bolje. Idealno je i početi i sa treninzima, koji su dobri za telo i um. Pazite na držanje tela. Hodajte uspravno jer ćete odmah bolje izgledati, a samim time ćete se i bolje osećati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs