Mislite na svoje zdravlje

Nema mesta za sramotu: 3 ženske tajne koje ginekolog mora da zna!

Organizam svake žene je drugačiji, pa je tako i menstruacija drugačija, ali jačina krvarenja je ono na što morate da obratite najviše pažnje
Lepi & Zdravi 16.02.2016. - 18:03h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Profimedia

Mnoge žene zbog neznanja ili stida prećute ginekologu probleme koje imaju sa menstruacijom, ali ova 3 obavezno morate da im otkrijete!

 

1. Obilna menstruacija

 

Organizam svake žene je drugačiji, pa je tako i menstruacija drugačija. Jačina krvarenja je ono na što morate obratiti najviše pažnje. Ako tokom krvarenja morate često da menjate uložak, odnosno on se u potpunosti natopi u roku od sat vremena ili trošite najmanje 10 tampona dnevno, onda imate obilna krvarenja čiji uzrok treba obavezno ispitati.

 

2. Dugotrajna ili prekratka menstruacija

 

Trajanje krvarenja varira od žene do žene. Ali, ginekolozi savetuju da im se obratite ako krvarite duže od 7 dana ili kraće od 2 dana. U tom slučaju imate menstruaciju neobično dugog ili kratkog trajanja i potrebno je ustanoviti zbog čega se to događa.

 

3. Ugrušci

 

Tokom menstruacije dolazi do ljuštenja sluzokože materice i zbog toga može da se dogodi da primetite male ugruške, pogotovo u periodu kada najjače krvarite. Međutim, ako su ti ugrušci veliki i ako se pojavljuju svakog dana menstruacije, onda se obavezno javite ginekologu!

 

Sasvim običan dan na ginekologiji: Medicinska sestra otkriva bizarne tajne ovog posla!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...