Probajte

Terapija čarapama: Stari recepti za obloge koje skidaju visoku temperaturu!

Onima koji su slušali svoje bake ovo sigurno nije čudno. Saznajte kako da uz pomoć para čarapa, malo povrća i voća uspešno snizite telesnu temperaturu i izborite se sa prehladom
Lepi & Zdravi
19:04h Autor:
Terapija čarapama: Stari recepti za obloge koje skidaju visoku temperaturu!
Foto: Shutterstock

Postoji nekoliko načina za koje mnogi tvrde da su se pokazali uspešnim protiv visoke temperature, posebno kod dece. Ističe se terapija čarapama, koju su primenjivale i naše bake.

Krompir

Krompir narežete na kolutiće ili izrendate, stavite na stopala i obujete čarape, pa noge dobro utoplite. Krompir možete kombinovati i sa jabukovim sirćetom. Pomešajte malo ovog sirćeta i narendan krompir, smesu stavite u lagane pamučne čarape, pa ih obujte. Noge umotajte u toplu dekicu i ostavite da deluje nekoliko sati ili preko noći.

Čuveni čistač krvi: Smesa od dva sastojka skida masnoće! (RECEPT)

Brašno i belance

Napravite mešavinu kukuruznog brašna i alkoholnog sirćeta (treba vam gusta smesa). Stavite tu mešavinu na tabane, uvijte stopala u pamučne krpe, pa obujte pamučne čarape.

Za skidanje temperature možete upotrebiti i belance. Umutite ga, nakvasite njime pamučne krpice, pa stavite preko tabana. Obujte čarape i ostavite da deluje nekoliko sati.

Iskustvo jedne mame: Kako sam detetu od godinu dana popravila imunitet! (RECEPT)

Limun

Potrebna su vam dva do četiri limuna. Operite ih i icedite sok, po mogućnosti i malo ulja iz korice. U tu tečnost namočite pamučne krpice, pa sa njima umotajte stopala. Preko toga obujte pamučne čarape, dobro se utoplite, posebno stopala i lezite mirno bar sat vremena. Već posle 30 minuta ćete osetiti olakšanje, a krpice će na nogama biti gotovo suve. Ponovite postupak i ove obloge ostavite na nogama tokom noći, spavajte sa njima. Sledeći dan temperatura bi trebalo da bude znatno niža.

Bitno je, takođe, da pijete mnogo tečnosti, da se odmarate, da bude vam udobno i toplo.

Snizite krvni pritisak za 10 sekundi: Potrebni su vam samo cimet i beli luk!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs