Krenite već od sutra

Jeftinije ne može: Ovo su 3 zdrave navike koje svako treba da poštuje!

Unošenjem dovoljne količine tečnosti i vaša koža če izgledati zdravije, mlađe i više hidrirano. Prvo što treba da uradite nakon buđenja jeste da popijete čašu vode
Lepi & Zdravi
09:06h Autor:
Jeftinije ne može: Ovo su 3 zdrave navike koje svako treba da poštuje!
Foto: Shutterstock

Svako od nas ima neke svakodnevne navike kojih, možda i nije svestan. Ma kako rano morali da ustanemo, trebalo bi, u svoj jutarnji ritual da uvedemo i zdrave navike koje će nam pomoći da imamo više energije i lakše savladamo sve prepreke i obaveze tog dana.

Evo tri najvažnije stvari koje bi trebalo da uvedete kao svakodnevnu rutinu:

1. Pijte najmanje jedan do dva litra vode

Ukoliko nemate naviku da pijete vodu s vremena na vreme i 1L je dovoljan za početak, ali bi kasnije, kako vam se organizam navikava, trebalo da pijete do 2L. Na ovaj način ceo organizam se hidrira i može da održava sve funkcije u najboljem redu. Unošenjem dovoljne količine vode i vaša koža če izgledati zdravije, mlađe i više hidrirano. Prvo što treba da uradite nakon buđenja jeste da popijete čašu vode, najbolje mlake i sa jednim limunom.

Upija i izbacuje nečistoće iz tela: Moćni prah pomešajte sa pola čaše vode i pijte!

2. Istežite se ili meditirajte svakodneno

Istežite se ili meditirajte, ili još bolje - oboje. Ne samo da ćete se osećati pokretljivije i poletnije nakon ovoga već ćete odvoji tih 5 - 10min samo za sebe. Ovo je način da počnete dan u umirujućem raspoloženju, i tako podnesete i rešite se svih pritisaka tog dana.

3. Doručkujte

Kao što smo upoznati, neophodno je da imamo bar tri obroka dnevno, mada bi 5 bilo najbolje. Doručak je najbitniji.To je obrok kojim bi trebalo da unesemo u svoj organizam najzdravije namirnice, koje će nam dati dovoljno energije za ovaj deo dana. Takođe, doručak je i prva hrana koju unosimo tog dana u želudac, koji je nakon noći skupljen jer je verovatno svario sve od prethodnog dana. Tako da se hrana koju unesete ujutro na prazan želudac najbrže vari i najviše dobrih i hranljivih sastojaka ulazi u naš krvotok i apsorbuje se dalje.

Razbijač masnoća i toksina: Napitak koji topi salo i izbacuje otrove iz tela! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs