Obratite pažnju

Često sedite prekrštenih nogu? Evo šta će se vremenom dogoditi!

Naučnici su se složili po pitanju popularnog ženskog položaja za sedenje
Lepi & Zdravi
20:48h Autor:
Foto: Shutterstock

Bacite pogled na dole... Da li i trenutno sedite prekrštenih nogu?

 

Ako ste se među onim ženama koje, uglavnom nesvesno, sede prekrštenih nogu i po nekoliko sati svakog dana, slobodno odahnite!

 

Iako već godinama postoje verovanja da ovo nije zdrav položaj sedenja, naučnici su se složili - nijedan vid dugog sedenja nije dobar, a ovaj sa prekrštenim nogama jednako je štetan kao i ostali.

 

Naime, ako predugo sedite prekrštenih nogu, jedino što može da vam se dogodi jeste da vam noga utrne, zbog pritiska koji prebačena noga vrši na nerve koji se nalaze iza kolena. Reč je samo o privremenom stanju, a čim raskrstite noge, ponovo se sve vraća u normalu.

 

Dlačice sa lica nestaju za 5 minuta: Najjeftinije rešenje dostupno svima! (RECEPT)

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Čak i da vam se utrnulost javlja često, jer često sedite prekrštenih nogu, naučnici tvrde da to ne može da ostavi nikakve dugoročne posledice po vaše zdravlje.

 

Vodite računa jedino kada merite pritisak - zbog ovakvog položaja nogu, aparat će vam najverovatnije pokazati veći pritisak nego što inače jeste. Ali, kada raskrstite noge, on će se ponovo normalizovati.

 

Osobama koje pate od visokog krvnog pritiska stručnjaci ipak preporučuju da ovakav položaj sedenja svedu na minimum, kako ne bi dolazilo do oscilacija, dok zdrave osobe mogu da sede kako god žele, ali ipak što manje.

 

Slavni hirurg izazvao haos: Sve o srčanim bolestima je laž, samo ovo treba da radite!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs