Uzmite zdravlje u svoje ruke

Alarm da je vaše telo puno otrova: Neobični znaci koje ne smete da ignorišete!

Kako biste saznali u kakvom je stanju vaš organizam, dovoljno je samo da oslušnute svoje telo i obratite pažnju na znakove koje vam svakodnevno šalje
Lepi & Zdravi
17:06h Autor:
Foto: Shutterstock

U ljudskom organizmu svakodnevno se nagomilavaju toksini. Unosimo ih kroz ishranu, čak i vazduh, a ima ih toliko jer se zbog nepravilne ishrane i nedovoljno fizičke aktivnosti ne mogu sami izbaciti.

 

Kako biste saznali u kakvom je stanju vaš organizam, dovoljno je samo da oslušnute svoje telo i obratite pažnju na znakove koje vam svakodnevno šalje, a koje uopšte ne primećujete i ne smatrate upozoravajućim.

 

Ovo su četiri najčešća alarma da je vaše telo prepuno toksina kojih se hitno morate osloboditi!

 

1. Fiziološke potrebe

 

Što češće idete u toalet, više toksina ima u vašem organizmu! Ipak, ovo ne treba da vas uplaši, jer se na taj način izbacuju. U suprotnom se vraćaju u krvotok i mogu napraviti velike probleme, zato oni koji imaju problema sa zatvorom treba da piju što više vode, čajeva i neki probiotik, kako bi osigurali pražnjenje creva barem jednom dnevno.

 

Kućni trening od 4 minuta: Topi 600 kalorija, gađa kritične tačke! (VIDEO)

 

 

2. Loš zadah

 

Loš zadah nije samo nešto što može da vam pokvari sastanak sa potencijalnim partnerom, on takođe može biti pokazatelj koliko toksina ima u vaše organizmu. Loš zadah iz usta može da nastane zbog bakterija, ali može biti i znak da vaša jetra i creva imaju problem sa izbacivanjem otrova. Koristite čistač za jezik kako biste eliminisali bakterije koje prekrivaju jezik, a uzimajte i sveže začinsko bilje poput peršuna i korijandera, koji su fantastični detoksifikatori jetre.

 

3. Smetaju vam mirisi

 

Ako imate jake reakcije na mirise kao što su parfemi ili dim, možda vam to uzrokuju toksini u vašem telu. Mnogo puta postajemo preosetljivi na mirise ukoliko jetra ima problem sa eliminisanjem različitih toksina iz tela. Kad su putevi detoksikacije zatvoreni, telo to oseća, pa čula postaju izoštrena i mogu izazvati reakcije poput glavobolje i mučnine. Pomozite svojoj jetri začinskim biljem poput mlečnog čička i maslačkovog korena, koje možete konzumirati u obliku čaja. Možete probati i popularnu praksu detoksikacije ricinusovim uljem.

 

Jedini detoks kojem nutricionisti veruju: Tajna je u dva koraka!

 

 

4. Uporan višak kilograma

 

Postoje mnogi razlozi za otpor gubljenju težine. "Poludeli" hormoni, nepravilna ishrana i naravno toksini. Toksini poput dioksina, PCB-a, i mnogi pesticidi su lipofilni, što znači da se u našim telima spajaju sa masnim ćelijama. Kada je telo njima preopterećeno, može biti nemoguće skinuti tu dodatnu težinu.

 

Ključno je pobrinuti se da telo na pravilan način izbacuje toksine. To znači poboljšati prirodnu sposobnost tela da to učini i pronađe ravnotežu. Neki siguran način čišćenja ili detoksikacije može pomoći, ali smanjivanje izloženosti toksinima je jako važno. Odaberite čistu, organsku hranu kad god je to moguće i pobrinite se da se dobro oznojite, obavite veliku nuždu, hidrirate organizam i kvalitetno dišete svaki dan.

 

Organska ishrana: Iskustvo čoveka koji je za 30 dana promenio život iz korena!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs