Obratite pažnju

Kako da se rešite neprijatnih telesnih mirisa: Možda je problem ozbiljnije prirode!

Nije samo higijena presudna kada su u pitanju mrski neprijatni mirisi
Lepi & Zdravi
12:30h Autor:
Kako da se rešite neprijatnih telesnih mirisa: Možda je problem ozbiljnije prirode!
Foto: Thinkstock

Iako danas na tržištu postoje brojni preparati i dezodoransi kojima je glavna uloga da otklone neprijatne mirise ili da ih barem minimalizuju, ponekad ni to nije dovoljno, zbog toga što uzroci takvog neprijatnog telesnog mirisa mogu da budu raznovrsni, poput hormonskog disbalansa, loše ishrane ili stresa. U ljudskom telu se svakako odvijaju brojni biohemijski procesi koji nas održavaju u životu, a u skladu sa tim telo se rešava otpada nastalog različitim bioprocesima.

Soda bikarbona za lepši izgled i zdravo telo: Nema štetna dejstva, a daje odlične rezultate!

Tako se, na primer, nesvarena hrana luči fecesom, znojenjem naša koža luči toksine, a naše telo svakodnevno odumrle ćelije zamenjuje novima. Neprijatan telesni miris može da nastane i zbog neadekvatne telesne higijene, ali zapravo je vrlo često problem mnogo dublje prirode.

Kod žena, menstruacija i stres imaju jako veliki uticaj kada je reč o mirisu. Gljivične infekcije kod žena mogu da stvore vrlo intenzivan i neprijatan miris zbog toga što gljivice pretvaraju šećer u alkohol i zato ovaj disbalans i te kako zna da bude neprijatan.

Loš zadah, neugodan miris znoja i nogu: Recept za napitak koji eliminiše neprijatne mirise tela!

Hrana bogata aminokiselinom karnitinom, kojom obiluju govedina i svinjetina, delovanjem naše probave stvara neprijatni takozvani "riblji miris" znoja. Osim znojenjem, toksina se rešavamo uriniranjem i disanjem. Koža je, znamo, naš najveći organ, zbog toga moramo da joj omogućimo da slobodno diše. Zato korišćenje "anti-perspirant" dezodoransa nije rešenje, jer time blokiramo pore i onemogućujemo toksinima da se luče iz tela.

Redovno tuširanje je prva stvar koju bi kod ovakvog problema trebalo da preduzmete. Koristite neutralne sapune, a posebno se fokusirajte na problematična područja poput stopala i pazuha. Različiti prirodni dezodoransi kao kristali su malo skuplji, ali zato vrlo efikasno rešavaju problem neprijatnih mirisa. Promena ishrane je takođe ono što bi trebalo da uradite, jer je poznato da određena hrana, naročito začini, mogu da utiču na telesni miris.

Kako hrana utiče na miris vagine: Voće može da je učini prilično slatkom!

Još jedna stvar na koju bi i te kako trebalo da skrenete pažnju je odeća koju nosite. Birajte prirodne materijale poput pamuka da bi vam koža slobodno "disala", nipošto sintetiku koja je vrlo nehigijenski materijal, a uz to podstiče dodatno znojenje.

7 najgorih veštačkih materijala: Poliester, spandeks i akril izazivaju svrab, osip i crvenilo

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs