Ne može ni jeftinije, ni jednostavnije

Savršeni izgled pomoću obične kašike: Ni ne slutite za šta može da vam koristi!

Ovaj besplatni multifunkcionalni kozmetički rekvizit predstavlja pravo bjuti pomagalo
Lepi & Zdravi 26.03.2015. - 18:16h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Thinkstock

Verovali ili ne, u vašoj kuhinji se kriju neverovatna bjuti pomagala. Jedno od njih je i obična supena kašika. Saznajte šta sve možete da učinite s ovim besplatnim multifunkcionalnim kozmetičkim rekvizitom!

 

1. Protiv podočnjaka

 

Dve kašike stavite u zamrzivač na 5 minuta. Nakon toga, donji deo naslonite na oči i podočnjake i ostavite ih tako jedan minut. Postupak ponovite po potrebi. Kašike deluju kao hladan oblog protiv otečenih očiju i podočnjaka.

 

Krema protiv podočnjaka: Rešite ih se pomoću samo dva sastojka!

 

2. Uvijač trepavica

 

Kašiku naslonite na donju ivicu oka, tako da je dno kašike okrenuto prema spolja. Zatvorite oči, pa kašiku postepeno podižite obuhvativši sve trepavice. Trepavice lagano pritisnite uz kapak, zadržite položaj oko 30 sekundi, pa pomerite kašiku.

 

3. Protiv mrlja od maskare

 

Pre nego što započnete s nanošenjem maskare na donje trepavice, kašiku naslonite na donji kapak, ispod trepavica tako da joj je dno okrenuto prema spolja. Maskarom pročešljajte trepavice. Kašika će da spreči preslikavanje maskare na kožu.

 

Uklonite fleke od šminke sa odeće: Puder odstranite penom za brijanje!

 

4. Za savršeni oblik obrva

 

Kašiku okrenite tako da joj dno bude okrenuto prema spolja, pa je namestite tako da savršeno prati donju ivicu obrve. Senku nanesite na četkicu pa njom lagano osenčite obrve. Kašika deluje poput šablona, pa će da zadrži savršeni oblik obrve.

 

5. Za savršeno nanošenje rumenila

 

Ako niste sigurni gde tačno da nanesete rumenilo na jagodičnu kost, upotrebite trik sa kašikom. Naslonite kašiku na jagodicu, pa se nasmejte. Kašika mora tačno da "sedne" u ispupčeni deo lica. Pritisnite kašiku, pa je sklonite. Na mesto na koje je dno kašike "leglo" nanesite rumenilo.

 

Ne smete ih ponavljati: Greške u šminkanju koje vas čine i do 15 godina starijom!

 

6. Protiv mrlja od laka za nokte

 

Kašiku stavite ispod nokta, pa nakon toga nanesite lak za nokte na uobičajen način. Kašika će da spreči nastajanje mrlja od laka na koži.

 

7. Protiv bubuljica

 

Toplu vodu sipajte u šoljicu, ali pazite da ne bude prevruća. U šoljicu stavite kašiku, pa je ostavite da se zagreje. Toplu kašiku naslonite na bubuljicu na licu i ostavite je tako oko 15 sekundi, pa ponovite postupak. Topla kašika će da smiri upaljeno mesto i time će da ubrza oporavak.

 

Recite zbogom bubuljicama i mitiserima: Napravite domaći tonik koji dubinski čisti pore!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...