Riznica važnih materija

Izvor zdravlja u jednom jedinom listu: Sve dobrobiti zelene salate!

Zelena salata je i prava riznica mnoštva minerala, od kojih su najvažniji kalcijum, gvožđe, magnezijum i jod
Lepi & Zdravi
19:00h Autor:
Foto: Shutterstok

Jeftina, ukusna i lako dostupna širom sveta, zelena salata je namirnica koja neizostavno treba da se nađe na vašem jelovniku, naročito zbog svojih odličnih efekata po zdravlje!

Osim što je odličan izvor beta karotena, vitamina A, folne kiseline i vitamina C, ona obiluje hranljivim vlaknima, koji su neophodni za dobro varenje, kao i regulisanje rada metabolizma i mršavljenje. Zelena salata je i prava riznica mnoštva minerala, od kojih su najvažniji kalcijum, gvožđe, magnezijum i jod, koji učestvuju u vrlo važnim procesima u organizmu, a svaki pojedinačno doprinosi zdravlju različitih organa.

Sam smislio dijetu i smršao 20 kilograma - Obilje banana i zelene salate!

Takođe, vitamin C i beta karoten iz zelene salate sprečavaju oksidaciju holesterola. Inače, oksidovani holesterol postaje "lepljiv", počinje da se vezuje za zidove krvnih sudova i tako nastaju začepljenja. Zato se potrudite da svaki dan pojedete bar jedan list zelene salate i sačuvaćete svoje srce!

Redovno konzumiranje zelene salate znatno umanjuje i mogućnost za moždani udar, a ukoliko je začinite sa nekoliko kapi maslinovog ulja ili limuna, dobićete pravi eliksir zdravlja!

Počnite odmah!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...