Dobro razmislite

Moja boja bila je mahagoni: Žena otkriva pakao koji je preživela zbog zavisnosti od sunčanja! (FOTO)

Ja sam bila ja samo kad sam crna. Ali, bila sam toliko crna, da više nisam ličila na sebe. Bila sam zavisnik od sunčanja - priznaje Laura
Lepi & Zdravi
05:36h Autor:
Moja boja bila je mahagoni: Žena otkriva pakao koji je preživela zbog zavisnosti od sunčanja! (FOTO)
Foto: Twitter / Laura May McMullan

Žena po imenu Laura Mej Mekmulan godine je provela obilazeći solarijume i izležavajući se na ležaljci, sunčajući svoje telo, u cilju da joj ten bude što tamniji.

"Ja sam bila ja samo kad sam crna. Ali, bila sam toliko crna, da više nisam ličila na sebe. Bila sam zavisnik od sunčanja", počinje Laura svoju priču. Ona kaže da je to bio jedini način da se oseća bolje i da stekne samopoudanje. Ali, danas i sama kaže da je to bila najnezdravija želja u njenom životu.

Šta se zapravo dešava kad izgorimo - Preplanuli ten je oštećenje kože, ljuštenje odumiranje ćelija!

"Nisam sklona zavisnostima, ne znam šta se sa mnom desilo. Znala sam da se serotonin, hormon sreće, više luči kada ste na suncu. A taman ten mi je i davao odličan osećaj, bila sam sigurna u sebe", priznaje Laura, koja je u solarijum počela da ide sa 16 godina. Prvo je išla jednom nedeljno, pa dva puta, pa svaki dan. Roditelji su je upozoravali na moguće posledice, ali je Laura ostala gluva na sve dobronamerne kritike.

"Svi moji prijatelji videli su opasnost onoga što radim i moje preterivanje, a pokušali su i da me upozore. Postala sam predmet šale u kancelariji", priseća se ona. Svoju zavisnost ozbiljno je shvatila u trenutku kada ju je prijatelj upitao kakvu boju će imati ovog leta, a ona odgovorila "mahagoni". Ali, već je bilo kasno. Na licu su joj se pojavile bore i sve je gore izgledala, ali joj nikada nije prošlo kroz glavu da bi mogla da oboli od raka kože. Sve dok nije dobila dijagnozu najsmrtonosnijeg oblika melanoma kože - prenosi BBC.

Stručnjak za prirodnu medicinu otkriva - Sprečite i izlečite rak u 7 koraka!

"Život mi se potpuno promenio, to je bio najgori period ikada. Ono za šta sam mislila da je ujed insekta, bila je najteža bolest", seća se Laura.

Srećom, uvek je bila pozitivna i verovala je u svoj oporavak. Preživela je tešku operaciju, biopsija je ponovljena, a lekar se vratio sa odličnim nalazom i divnim vestima - sve je u redu, nema više raka.

"To je bio trenutak kada sam poželela da skočim od sreće, ali sam se zabrinula šta li se još dešava u mom telu, jer je rak mogao da se proširi na druge organe. Izgubila sam svo samopouzdanje. Imala sam dren u nozi, svaki dan sam samu sebe ubadala iglom da se ne bi stvorili ugrušci", priča ona.

Laura kaže da nikome ne bi poželela da prođe kroz takav bol i mučenje. Nikoga ne krivi za to što joj se desilo, osim sebe, a pomalo i solarijume, koji nigde ne ističu znake upozorenja o dozvoljenoj dozi UV zračenja.

Rak deluje samo kroz strah - Životna priča žene koja je pobedila bolest uprkos crnoj prognozi! (FOTO)

"Sada izbegavam i sunce, uvek sedim u hladovini. U torbi mi je stalno sprej sa zaštitnim faktorom. Kada poželim taman ten, jednostavno namažem kremu za samopotamnjivanje. Uvek mogu da budem "mahagoni", ali bez oštećenja kože", zaključila je Laura.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs