Opasno po zdravlje

Konačno sam počeo da se oporavljam: Šta se Kregu (43) desilo zbog sušenja odeće na radijatoru!

Kreg Mater (43) iz Boltona tvrdi da je zahvaljujući sušenju odeće u kući zaradio plućnu infekciju
Lepi & Zdravi
20:46h
Foto: Ilustracija: Thinkstock

Kreg Mater (43) iz Boltona tvrdi da je zahvaljujući sušenju odeće u kući zaradio plućnu infekciju. Pretrpeo je, tvrdi, ozbiljne plućne probleme, zbog gljivica koje su nastala sušenjem odeće na radijatoru u sobi.

 

"Počeo sam da se oporavljam tek kada mi je dijagnostifikovana hronična plućna aspergiloza i propisani posebni lekovi za borbu protiv gljivične infekcije", ispričao je otac troje dece, piše Parentdish.co.uk.

 

OVDE pročitajte šta je zaključio otac dva deteta koji boluje od raka pluća - pučna i potresna priča!

 

Lekar mu je rekao da bi njegovi problemi mogli postati još gori zbog čega poslednjih 12 meseci odeću ne suši u kući. Primetio je veliki napredak u zdravlju.

 

Njegovo iskustvo jedno je od mnogih koje ističu doktori, koji upozoravaju da sušenje u zatvorenom prostoru može da predstavlja ozbiljan rizik za zdravlje. Naime, odeća postavljena na sušilice za odeću ili radijatore može povisiti visinu vlage u kući i do 30 odsto i stvoriti idealne uslove za razvoj gljivica.

 

Opasno po zdravlje - OVDE saznajte gde se kriju strašna legla bakterija koja verovatno nikad ne čistite.

 

Foto ilustracija
Foto ilustracija

"Jedna tura opranog veša sadrži gotovo dve litre vode koja je puštena u sobu. Većina nas imuna je na gljivice koje rastu u tim vlažnim uslovima ili ima organizam koji može da se boriti sa zarazom. Ipak, kod obolelih od astme mogu se pojaviti problemi s kašljem i otežanim disanjem, a kod ljudi kojima je oslabljen imunološki sistem, poput obolelih od raka koji se leče hemoterapijom gljivice mogu prouzrokovati plućnu aspergilozu. Reč je o stanju koje može biti neizlečivo, a ponekad dolazi do fatalnog oštećenja pluća", objasnio je profesor Dejvid Dening koji savetuje da se rublje suši napolju, u sušilici ili u zatvorenem prostoru s dobrom ventilacijom, što dalje od spavaće sobe i dnevnog boravka.

 

OVDE saznajte na kojih pet načina možete da sprečite pojavu raka!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...