3 nijanse karmina koje čine da vam zubi izgledaju belo: Efekat iluzije koji nastaje stvoriće najlepši osmeh na svetu

Ove tri nijanse karmina učiniće da vaš osmeh izgleda lepše. Ključ je u nijansama hladnih boja, jer toplije boje znaju da istaknu žute mrlje na zubima.

Lepi & Zdravi
3 nijanse karmina koje čine da vam zubi izgledaju belo: Efekat iluzije koji nastaje stvoriće najlepši osmeh na svetu
Foto: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Odabir prave nijanse karmina je jednako važno kao i odabir pudera koji odgovara vašoj koži.

Ruž za usne, u zavisnosti od njegove boje i nijanse, može učiniti da vaši zubi izgledaju belje, ako je sudeći po teoriji boja ističe efekat iluzije.

Postoji jedno pravilo koje treba imati na umu: izbegavajte tople nijanse poput narandžaste, braon, koralne ili bilo koje druge sa žutim podtonom koje bi pojačale mrlje na zubima.

Takođe, pokušajte da izbegavate "gole"(nude) nijanse (od bež do braon), koje imaju tendenciju da zatamne vaš izgled, a samim time i izgled vaših zuba. Umesto toga, odlučite se za plave podtonove — poznatije kao hladnije nijanse — koje prirodno izbeljuju zube, poput karmina ispod.

Hladna crvena

crveni ruž
foto: Shutterstock

Pravi pariski par excellence, crveni ruž može postati vaš najbolji saveznik za poboljšanje vašeg osmeha. I zbegavajte crvene sa toplim nijansama koje pojačavaju vidljivost žutih mrlja na zubima.

Bledo roze

Karmin
foto: Printskrin@bybrookelle/Instagram

Baš kao crvena sa plavim nijansama, bledo ružičasta daje iluziju belih zuba zahvaljujući svojim hladnim nijansama i daje licu veoma mekan izgled.

Boja šljive ili vina

Prigušena nijansa ljubičaste (koja se suprotstavlja žutoj na krugu boja), boja šljive, idealna je nijansa za posvetljivanje zuba i šik izgled. Posebno će dobro stajati na osobama sa preplanulom kožom, a i generalno je pravi hit za sunčane dane.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs