Ova frizura iz 90-ih se vraća na velika vrata: Hit sezone je najlepši zaboravljeni trend koji stoji svima

Moda iz 90-ih i 2000-ih neumorno se vraća i ovaj trend postaje sve veći, došao je red i na frizure, pa je tako ponovo hit ono što su nosili svi supermodeli pred kraj prošlog veka, a evo kako sada frizeri preporučuju da stilizujete svoju kosu

Lepi & Zdravi
Ova frizura iz 90-ih se vraća na velika vrata: Hit sezone je najlepši zaboravljeni trend koji stoji svima
Foto: Profimedia

Trenutno svi biraju frizure prepune volumena. Ovaj stil dodaje poseban šik efekat, a neki od vas možda će biti iznenađeni kada saznaju da ovo zapravo nije novi trend. Ustvari, ova frizura je bila veoma popularna '90-ih. Toliko, da je čak dobila naziv "feniranje iz devedesetih".

Ovo je jedan od najelegantnijih i najlaskavijih trendova frizura koje smo videli u novoj sezoni, a savršena je za bilo koju priliku ovog leta.

Prema rečima poznatog frizera Džejmsa Leara, feniranje iz '90-ih odnosi se na bujnu, pahuljastu, kosu punu volumena. "Setite se modnih pista sa modelima poput Klaudije Šifer, Sindi Kraford i Veronike Veb" kaže on. "Puno glamura, elana i volumena!"

Baš kao i mnogi bjuti trendovi iz '90-ih, ova frizura se vraća u velikom stilu. Lear kaže da trend postaje sve veći. "Poslednju deceniju smo viđali samo talasaste morske frizure i opuštenu, ravnu kosu. Sada se stil iz devedesetih vraća i veći je nego ikad!"

Prema rečima Leara, ovaj način feniranja može da funkcioniše sa svim tipovima kose. "Tekstura nije bitna kada je reč o feniranju iz '90-ih. Ovaj stil uvijanja čak ide dodatno u vašu korist. Tanka kosa može biti dodatno volumizirana."

Takođe ova frizura pogodna je za sve dužine kose. Ako imate kratki bob, Lear kaže da je možete nositi sa volumenom napred i uvijenim krajevima. Srednje dužine izgledaju odlično sa kosom na jednu stranu, a ako imate dužu kosu, možete se odlučiti za klasični bujni fenirani izgled (stepenasto šišanje se podrazumeva).

Čak se i sami možete lako isfenirati na ovaj način. "Priprema je sve," kaže Lear. "Preporučujem pranje kose sa šamponom za volumen kako biste kosi dali malo teksture." Zatim dodaje: "Možete fenirati kosu prema gore sa mekanom okruglom četkom, fokusirajući se na podizanje prednjeg dela i strana." Zatim ćete koristiti figaro, a Lear preporučuje držanje horizontalno za dodatnu širinu. "Koristeći mekanu četku, uvijajte svaki uvojak pojedinačno, prskajući svaki deo velikodušno sa učvrščivačem za kosu. Na kraju, sagnite glavu unazad i nežno rukama prođite kroz koren kose kako biste spojili delove."

Stil / wanted.mondo.rs

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs