Prirodno je najlepše

Žene strahuju za zdravlje i izgled: Više ne žele filere u usnama!

Na pitanje zašto ne žele da stavljaju filere, većina ispitanica je rekla da se boje da će im usne nakon nekog vremena izgledati deformisano kao što je to slučaj kod nekih poznatih dama, pokazalo je istraživanje
Lepi & Zdravi
15:36h Autor:
Žene strahuju za zdravlje i izgled: Više ne žele filere u usnama!
Foto: Thinkstock

Pune usne danas se smatraju jednim od glavnih imperativa lepote, pa zato nije čudno što su ih brojne žene širom sveta povećavale. Međutim, čini se da se taj trend ipak menja. Najnovije britansko istraživanje pokazuje da trećina ispitanica ne želi da stavlja filere u usne.

Kako do punih i nežnih usana u 5 koraka saznajte OVDE.

Zašto? Većini njih ne sviđa se kako takve usne izgledaju na mnogim slavnim ženama. U istraživanju kompanije Escentual učestvovalo je 1000 žena, a više od 60 odsto njih priznalo je da bi volele da imaju punije usne. Uprkos tome, sve one ipak nisu spremne da stavljaju filere.

Na pitanje zašto to ne žele, većina ispitanica je rekla da se boje da će im usne nakon nekog vremena izgledati deformisano kao što je to slučaj kod nekih poznatih dama poput Kejti Prajs.

Naravno, razlog zbog kojeg izbegavaju filere je i strah za zdravlje, jer žene ne znaju kako će njihov organizam da reaguje. Ispitanice su otkrile i da usne nastoje vizualno da povećaju pomoću šminke.

"To je jeftiniji i sigurniji način da mi usne izgledaju punije", rekla je jedna od ispitanica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs