SVE ŠTO NISTE ZNALI O MEDICINSKOM PEDIKIRU: Saznaćete u prvom regionalnom udžbeniku autora Zlatka Tenšaka!

Da je ljudsko stopalo remek delo inženjeringa i umetnosti, govorio je još Leonardo da Vinči

Lepi & Zdravi
Autor:
SVE ŠTO NISTE ZNALI O MEDICINSKOM PEDIKIRU: Saznaćete u prvom regionalnom udžbeniku autora Zlatka Tenšaka!
Foto: Promo

Nažalost, ispostavlja se da je nega i tretman stopala u našim krajevima delom tabu, a delom zapostavljena tema, čak i kada govorimo o ljudima iz struke.

Priručnik hrvatskog autora Zlatka Tenšaka ,,Medicinska pedikura’’ stiže kao prvi udžbenik svoje vrste na našim prostorima – i kao pravi must-read za sve stručnjake medicinskog pedikira.

IZ ISKUSTVA AUTORA ZLATKA TENŠAKA

Zlatko Tenšak, osnivač kompanije ,,Medi plus’’ i salona ,,Medi ped’’, po zanimanju preduzetnik i majstor pedikir, proveo je veliki deo svog života radeći na usavršavanju svog znanja.

Zahvaljujući ,,Medi plus’’ firmi koja broji preko tri decenije postojanja sa fokusom na proizvodnju i distribuciju medicinskih proizvoda, pomagala i kozmetike, upoznao je tržište pedikirskih salona i uvideo postojanje potrebe za njegovom modernizacijom.

,,Bilo mi je neshvatljivo da postoji takva nesrazmernost između kvaliteta proizvoda namenjenih tržištu pedikira i ukupnog stanja same delatnosti koju sam tada zatekao. Dodatno me je to začudilo jer sam znao da se pedikir u Zagrebu i Hrvatskoj kao samostalna struka sprovodi odavno, znatno pre nego u brojnim evropskim metropolama tog vremena’’, rekao je o svom zapažanju tadašnje situacije na tržištu.

Pedikir
foto: Promo

Brojni međunarodni seminari, radionice i prilike za dalje obrazovanje, kontakti sa kolegama iz struke, ali i lično iskustvo pohađanja medicinskog fakulteta, otvorile su mu oči za mogućnost podizanja kvaliteta usluga medicinskog pedikira na domaćem terenu.

Tako se i rodila ideja o nastanku ovog priručnika, prvog u svojoj kategoriji na našim prostorima.

Danas Zlatko Tenšak kontinuirano radi na edukaciji i usavršavanju svojih kolega iz struke, uz svojevrsni protokol koji garantuje uspeh u radu i, najvažnije, zadovoljstvo klijenata.

Pedikir
foto: Promo

VREME ZA KORAK DALJE

Jedan od razloga stagnacije u polju medicinskog pedikira predstavlja i uverenje da je ova oblast već postigla svoj maksimum, što naizgled dokazuje znanje koje se generacijama prenosilo sa jednog stručnjaka na drugog.

Ubrzani progres tehnologije u današnje vreme menja ovu perspektivu, pokazujući da je mogućnost napredovanja ne samo moguća, već i nužna u svim oblastima, pa tako i kada je u pitanju i medicinski pedikir.

,,Medicinska pedikura’’ namenjena je svim profesionalcima iz struke: pedikirima, kozmetičarima, medicinskim sestrama, ali i svim ljudima koji žele da se bave medicinskim pedikirom na savremeni način. Dakle, svakome ko želi da napravi korak dalje u poznavanju svoje profesije ili da kreira jak temelj za nadogradnju svog znanja.

Autor u samoj knjizi stavlja fokus na četiri celine:

  • Definicija struke nege stopala i osnove njenog poznavanja
  • O ljudskom stopalu, govoreći o njemu kako u zdravom, tako i o ,,bolesnom’’ stanju
  • O pripremi i organizaciji tretmana i sredstava za rad
  • O načinu izvođenja tretmana
  • ,,Medicinska pedikura’’ obiluje i jednostavno objašnjenim protokolima i fotografijama (preko 600) koje pomažu da čitalac temeljno sagleda metodologiju rada sa ljudskim stopalima.
    Pedikir
    foto: Promo

ZA NOVU GENERACIJU PROFESIONALACA

Sam Zlatko Tenšak ističe da je za samo kreiranje knjige od velike važnosti bila stručnost i podrška njegovih kolega.

Saradnici iz struke, ali i drugi stručnjaci iz oblasti medicine, rado preporučuju ovaj priručnik kao štivo bogato ne samo krucijalnim informacijama za pravilnu negu i tretman stopala, već i jasno definisanim procedurama koje uveliko olakšavaju njihovo razumevanje i praktičnu primenu.

,,Medicinska pedikura’’ tako postaje važan element usavršavanja profesionalaca iz oblasti, čime će se kreirati kadar koji u svom poslu postupa uvek profesionalno, sigurno i odgovorno.

Za svakog majstora pedikira – obavezno štivo.

Ukoliko želite da se upoznate sa ovim priručnikom, idealna prilika za to biće 37. Sajam i kongres kozmetike ,,Dodir Pariza’’, 8. oktobar u 14 sati, kada će biti održana njena promocija, uz gostovanje autora.

Za mogućnost poručivanja knjige, kao i više informacija, posetite www.mediplussrb.com ili pozovite 021/674 11 44.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs