Da li se slažete?

OVAJ TIP TELA JE VEOMA ŠTETAN PO ŽENE: Tvrde naučnici!

Zdravije je biti mršav kao Kejt Mos, nego zaobljen kao Kim Kardašijan, tvrde naučna istraživanja

Lepi & Zdravi
Autor:
OVAJ TIP TELA JE VEOMA ŠTETAN PO ŽENE: Tvrde naučnici!
Foto: Profimedia

Figura peščanog sata, sa zaobljenom zadnjicom, jakim bokovima i ravnim stomakom i uskim strukom, koju promoviše Kim Kardašijan nije uopšte zdrava, tvrde istraživanja.

Mlade žene su pod velikim pritiskom da postignu takvu građu tela (koju je često nemoguće dobiti bez plastične hirurgije) i to može biti opasnije nego želja da budu ultramršave, kao što je nekad propagirala Kejt Mos.

Kim Kardašijan
foto: Profimedia

"Zapadni mediji teže ka obliku tela nalik na peščani sat, koji karakteriše velika zadnjica i butine, mali struk i ravan stomak. To nije zdraviji, a ni realističan prikaz tela i zapravo može biti najštetniji tip tela kojem žene teže," navele su Sara Mekomb i Dženifer Mils, istraživači iz Tornota.

"Studije su pokazale da su žene izložene "idealnom tipu tela" koje podrazumeva tip tela "peščanog sata", pokazale veliko nezadovoljstvo svojom težinom i oblikom tela. Iako oblik "peščanog sata" predstavlja nešto deblji tip ženskog tela, on je ipak štetniji nego ultramršavo telo poput onog koje je promovisala Kejt Mos," tvrde naučnici.

Da li se slažete?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs