akutni infarkt

DRAMA IVANE PETERS! NAKON EMISIJE PREŽIVELA SRČANI UDAR: Do kraja života moraću da pijem lekove!

Da bolest ne pita za godine dokaz je i Ivana Peters koja je 2015. doživela srčani udar. Sreća u nesreći bila je što u tom trenutku pevačica nije bila sama, pa su joj ljudi koji su se zatekli u blizini pritekli u pomoć.

Lepi & Zdravi
16:59h Autor:
DRAMA IVANE PETERS! NAKON EMISIJE PREŽIVELA SRČANI UDAR: Do kraja života moraću da pijem lekove!
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Dramatična scena odigrala se u zgradi RTS-a na Košutnjaku, kada je Ivana Peters nakon gostovanja u jednoj emisiji otišla u šminkernicu. Kada se požalila da joj nije dobro, kolege su ostale prisebne i pozvale Hitnu pomoć, a zatim su obavestili njenog supruga Aleksandra da joj je pozlilo.

U kratkom roku prebačena je u Klinički centar, a zahvaljujući munjevitoj intervenciji lekara, koji su je odmah odveli u operacionu salu, gde joj je ugrađen stent, Ivana Peters preživela je akutni infarkt.

U intervjuu za Hello otkrila je svojevremeno da ima arteriosklerozu i da je dugo zanemarivala bolest.

-Žile su mi slabe, a srce mi je i dalje jako, lavlje. Priznajem da sam donekle sama kriva za ono što mi se dogodilo, ali objašnjenje leži u činjenici da sam u životu imala toliko kontakta sa doktorima i bolnicama da mi je jednostavno svega bilo dosta. Kada sam osetila tegobe, odlučila sam da se lečim sama. Postala sam vegan, prestala sam da pušim, ali to nije bilo dovoljno jer su se u mom organizmu desile velike hemijske promene koje nije bilo moguće rešiti na taj način.

Priznala je da ju je u životu držala pomisao na ćerku Saru, svest da je mala i da joj je majka potrebna, pa je odlučila da se bori. Srećom, pobedila je.

Do kraja života moraću da pijem lekove pošto sam sada srčani bolesnik. Ali, nije problem. Ujutru rasporedim terapiju za taj dan i uzimam lekove po planu.

Umesto zaključka poručila je:

-Bavite se preventivom. Izvadite krv, počnite od toga. Ja, recimo, ne merim pritisak jer se toga plašim. Jednom su mi u bolnici izmerili i više niko nije smeo da mi priđe

Lekari bi trebalo da se edukuju kako da komuniciraju sa osobama koje se, kao ja, plaše belog mantila. Brinite o svom zdravlju pre nego što nastupe ozbiljne komplikacije. Mnogo toga se unapred može sprečiti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs