Obratite pažnju

Nije svaki magnezijum koji pijete isti

Brojna naučna istraživanja pokazuju dobrobitishrane prirodno bogate magnezijumom, posebno za kardiovaskularno zdravlje

Lepi & Zdravi
Autor:
Foto: Shutterstock

Magnezijum doprinosi normalnom radu mišića, uključujući srce, potreban je za dobro funkcioniranje nervnog sistema i psihe, a poseban značaj ima i u stvaranju energije, smanjenju umora i iscrpljenosti. Mnogi ga ipak ne unose u preporučenoj količini, koja za većinu populacije iznosi između 300 i 400 mg dnevno. Budući da jehronično nedovoljan unos magnezijuma povezan sa mnogim zdravstvenim komplikacijama, sve više stručnjaka ukazuje na njegovu važnost.

Upravo zbog toga, sa porastom svesti o magnezijumu kao mineralu od vitalnog značaja za čoveka, na tržištu se mogu naći različiti proizvodi sa dodatim magnezijumom. Ali nije svaki oblik magnezijuma isti. Postoje vode i napici koji se tehnološkim procesima obogaćuju sintetičkim spojevima magnezijuma, poput magnezijum sulfata, oksida, laktata i drugih, jer se on izvorno u njima ne nalazi. Svaki od tih dodatih spojeva je specifičan i različito se apsorbuje i koristi u organizmu, a neki se, poput magnezijum sulfata (tzv. gorka so), tradicionalno koriste za probavu jer u crevima imaju laksativno dejstvo.

Potpuno drugačija od toga je prirodna mineralna voda Mg Mivela. Dugotrajnim prolaskom kroz podzemne geološke slojeve, Mg Mivela se potpuno prirodno obogaćuje značajnom količinom magnezijuma. Otapanjem minerala, stvara se prirodan kompleks jona u kojima je dominantna ravnoteža magnezijuma i hidrogenkarbonata. Specifičnost ovog oblika je efikasna apsorpcija u organizmu, bez laksativnog delovanja, pa je Mg Mivela jedinstveni prirodni izbor za svakodnevnu funkcionalnu hidraciju sa dodatnim benefitom.

Konzumiranjem prirodno funkcionalne mineralne vode Mg Mivela tokom dana, može se povećati unos magnezijuma na preporučenu količinu, iz prirodnog izvora. Mg Mivela, na svom izvoru, u jednoj litri prirodno sadrži dnevnu preporučenu količinu magnezijuma u obliku koji telo može lako i efikasno da iskoristi za vitalne funkcije. Mg Mivela je prirodan izvor magnezijuma za vas i vaše najmilije o kojima brinete svaki dan.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs