Brak i parovi

Sprečite bračno debljanje: Tri zamke koje morate izbeći!

Sada napokon imate para sa kojim možete da idete u šetnje, da kuvate zajdeno i da budete aktivniji. Iskoristite to
Lepi & Zdravi
20:36h
Sprečite bračno debljanje: Tri zamke koje morate izbeći!
Foto: Shutterstocck

Ljudi u braku u proseku teže četiri kilograma više nego samci u istim godinama. Zbog ovog podatka bi dobro bilo da se zapitamo zašto je to tako?

1. Sedenje ispred televizora

Mnogim parovima u dugim vezama ili u braku omiljena je zabava da sede ispred televizora uz grickalice. Istraživanja tvrde kako parovi većinu zajedničkog vremena provedu sedeći i jedući, ali ne brinite, mršavljenje ne znači da ćete se morati odreći vremena koje provodite sa partnerom. Jednostavno pronađite načine na koje možete biti aktivni zajedno i koji ne uključuju hranu. Seks se računa, ali nije dovoljan. U paru možete voziti bicikl, planinariti, plesati ili prošetati posle večere. Koju god aktivnost odabrali potrudite se da traje najmanje pola sata tri do pet puta nedeljno.

Brak pomaže u zdravlju srca a više možete da pročitate OVDE.

2. Koliko jede partner, toliko jedete i vi

Dok ste bili sami, činija zobenih pahuljica možda vam je bila dovoljna, ali vrlo često to se promeni kad počnete živeti u dvoje. Nepisano je pravilo da žene uz partnere počnu jesti gotovo koliko i oni, a većina muškaraca u pravilu može pojesti više od žene. Ipak, povećanje količine hrane koju pojedete ne mora biti loša promena, naravno, ako prehranu obogatite većim količinama voća i povrća bogatog vlaknima, a smanjite hleb i testeninu.

Neka vaša veza doživi prolećno čišćenje, više pročitajte OVDE.

3. Nedostatak vremena za sebe

Između posla, dece i ostalih obveza gotovo je nemoguće uhvatiti slobodno vreme za neki oblik rekreacije. Ali da biste bili aktivni ne treba vam mnogo slobodnog vremena - iskoristite svaku priliku tokom dana za izgaranje kalorija! I pet minuta istezanja biće dovoljno da se osećate bolje, a u dvadeset minuta možete napraviti itekako dobar kardio ili trening snage.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs