oBLOG

(ISPRAVKA) Pažnja! Bol u kolenu se ne može izlečiti za 1 dan!

Ovim putem želimo da demantujemo ovaj tekst u kojem je izneta netačna informacija da narodni lek može da izleči bol u kolenu za jedan dan

Lepi & Zdravi
12:48h Autor:
(ISPRAVKA) Pažnja! Bol u kolenu se ne može izlečiti za 1 dan!
Foto: Shutterstock

Temom da žumance pomešano sa solju leči bol u kolenu bavio se fact-checking portal Africa Check u analizi iz februara 2021. godine. Za potrebe analize kontaktirali su Chikea Anibezea, profesora anatomije na nigerijskom Enugu državnom univerzitetu, koji je tvrdnje odbacio kao besmislene:

"Nedavno sam nabasao na tu tvrdnju, ali sam je jednostavno ignorisao. To za mene nema smisla”, rekao je za Africa Check Chike Anibeze, profesor anatomije na nigerijskom Medicinskom fakultetu Univerziteta Enugu. Anibeze je rekao da nije video nijedno istraživanje bolova u zglobovima koji se leči žumancetom i Epsomovom soli. "Ti sastojci NE UTIČU NA BOL u kolenu ili zglobovima. Moj savjet svima koji se bore protiv ove boli je da posete doktora. Lekar će morati utvrditi uzrok boli pre propisivanja lečenja."

Stoga navodimo da ovaj narodni lek ne može biti verodostojan!

NIJE NAUČNO DOKAZANO da se bol uslovljen upalom kolena može ublažiti sa magnezijumom koji se nalazi u soli. NIJE DOKAZANO da žumance sadrži mnoge proteine i minerale koji mogu ojačati vaša tkiva, ligamente i kosti.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs