Pokušajte

7 navika koje produžavaju mladost: Sitnice koje znače mnogo, a uradićete ih za par minuta!

Postoje korisne navike koje će učiniti da za vas godine budu samo broj

Lepi & Zdravi
Autor:
7 navika koje produžavaju mladost: Sitnice koje znače mnogo, a uradićete ih za par minuta!
Foto: Shutterstock

Donosimo vam 7 navika koje će vam omogućiti dobar izgled i zdravlje:

1. Ispravno buđenje

Najbolje bi bilo da se ujutru dobro istegnete, razmislite o nečemu prijatnom i neko vreme blago masirate vlasište. Masaža glave pomoći će vam da se probudite, aktivirate limfni sistem, poboljšate raspoloženje i stanje kose.

2. Aktivirajte se pomoću vode

Voda savršeno upija i pamti sve informacije. Kad pijete vodu, u sebi izbovarajte reči zahvalnosti, razmislite o ljubavi prema sebi, svojim voljenim, univerzumu, zamisli želje. Videćete da će se vaše želje uskoro početi ispunjavati. Ovo je stara, proverena tehnika koju mnogi ljudi praktikuju.

3. U ishranu uključite heljdu i peršun

  • Samo 150 do 200 grama heljde i peršuna u svakodnevnoj ishrani može da doprinese gubitku nekoliko kilograma. Koža će vam biti zahvalna, energija će se poboljšati, zadravlje će biti znatno bolje:
  • Haljda nadmašuje sve žitarice po sadržaju gvožđa. Količina elemenata u tragovima je veća od 37%, što organizmu obezbeđuje hemoglobin i normalizuje funkciju snadbevanja krvlju.
  • Kaša od heljde telo snadbeva kalijumom koji pomaže pri jačanju koštanog tkiva, vaskularnih zidova, pomažu u održavanju ravnoteže vode i soli; visok nivo flavonida, kvarczetina i rutina, smanjuje propusnost krvnih sudova i jača ih.
  • Haljda je posebno korisna u ishrani trudnica, dece, postoperativnom periodu u preventivnim merama protiv raka i drugih bolesti;
  • Visok sadžaj prehrambenih vlakana u heljdi čini je nezamenljivom za dijabetičare. Vlakna pomažu da se smanji šećer - deluje sat ili dva nakon jela. Poboljšava probavu i podstiče rad creva;
  • Heljda je odličan antioksidant jer sadrži folnu kiselinu, tokoferol i selen, mogućava ubrzano eliminisanje slobodnih radikala iz tela, snižava holesterol, normalizuje funkcije nervnog sistema;

4. Ispravite leđa, popravite držanje

Podvaljak i debelo lice, najbolje ćete sakriti pravillnim držanjem tela. Glavu ispravite, a bradu držite paralelno sa podom.

5. Nasmejte se

Neka vam usta budu opuštena, lice u poluosmehu. Takav izraz lica će oduševiti druge i naterati ih da se i oni "razvedre". Ovo će poboljšati i vaše raspoloženje, jer će osmehom mozak dobiti signal da ste srećni.

6. Zagrlite svoje najmilije

Zagrljaj usrećuje, jača srčane mišiće, poboljšava raspoloženje, oduševljava prisutne, proizvodi hormon sreće...

7. Vežbajte

Ne moraju to biti vežbe u teretani, dovoljno je da se svako jutro protegnete i uradite par korektivnih vežbi koje razgibavaju telo. Te vežbe će probuditi telo, stimulisati organe i doprineti zdravlju celog tela.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs