Doktor savetuje

Prah jači od sode bikarbone: Ubija bolove za 2 minuta, može da izleči celo telo! (RECEPT)

Unesite najvažniji mineral u telo prečicom - kroz kožu

Lepi & Zdravi 12.06.2019. - 15:28h Autor: Stil.kurir.rs / B.Marković
Foto: Shutterstock

Stiglo nam je lepo vreme - vreme kada ćemo više vremena provoditi na suncu, a tada bi trebalo paziti na tri najvažnije stvari - hidrataciju tela, zaštitu od sunca i odmor, kako bi telo moglo da se zaleči i održava zdravim.

Najčešći problem s početka leta jesu bolovi u mišićima i zglobovima, nastali usled iznenadne povećane aktivnosti, kao i suva koža, zbog znojenja i uticaja UV zraka.

 

Mi vam predlažemo da isprobate jedno od najboljih rešenja - domaći magnezijumov losion, odnosno ulje magnezijuma, koje može da reši sve te probleme u jednom potezu!

 

Kao što možda već znate, magnezijum je ključni mineral u ljudskom telu, koji je neophodan svim ćelijama u telu, kako bi mogle da funkcionišu. Čak 300 hemijskih procesa u telu zahteva prisustvo magnezijuma, što znači da moramo da ga unosimo u dovoljnim količinama svakog dana.

 

Očistite creva, izbacite višak vode i otrove iz organizma: Domaći probiotik, bolji od bilo kojeg leka! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Ovo su neke od funkcija magnezijuma u telu:

 

- Popravlja zdravlje kostiju
- Reguliše nivo energije
- Pospešuje apsorpciju vitamina D iz sunca
- Ubrzava zaceljivanje rana
- Ublažava upale
- Stimuliše cirkulaciju
- Snižava rizik od dijabetesa

 

Ipak, iako je veoma važan, zbog nepravilne ishrane mnogi ljudi ne unose dovoljno magnezijuma. Vi počnite što pre, jer njegov nedostatak ima ozbiljne posledice. Više o tome čitajte OVDE.

 

Osim ishrane, postoji još jedan način da unesete magnezijum u telo, i to prečicom - kroz kožu. Ovom metodom sigurno ćete zadovoljiti preporučeni dnevni unos (za žene 280-300 mg, za muškarce 270-400 mg), a za to vam je potrebna samo ključala voda i magnezijum hlorid.

 

Doktor Norman Šeli, američki specijalista za holističku medicinu, sproveo je istraživanje, prilikom kojeg su učesnici svakog dana na kožu nanosili domaći losion od magnezijum hlorida.

 

Nedostatak magnezijuma žestoko utiče na psihu: Kako da ga prepoznate i nadoknadite! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Posle samo četiri nedelje, 75 odsto učesnika imalo je veći nivo magnezijuma u telu!

 

Recept za domaći magnezijumov losion (ulje)

 

Sastojci: 3 kašike ključale vode, pola šolje magnezijum hlorida.

 

Priprema i primena: Sve što treba da uradite jeste da pomešate vodu sa ovim moćnim prahom i nanesete na kožu! Pomoću ovog losiona, možete da se oslobodite bolova u kostima i mišićima - samo utrljajte losion na bolno mesto i sačekajte 2-3 minuta. Bićete oduševljeni rezultatom!

 

Istu smesu možete da koristite za redovnu negu kože tela, umesto standardnih krema punih hemikalija, samo ovoj smesi dodajte i šea puter.

 

(Stil.kurir.rs / B. Marković)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs