Koji tip je kod vas najizraženiji?

Saznajte koji sve tipovi bora postoje i kako da se izborite sa njima!

Nekoliko bora smejalica oko usana i očiju deluju simpatično, ali kada se razviju u trajno vidljive bore, postaju nam uznemirujuće

Nega 12.06.2019. - 17:08h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Pojava tankih linija na licu koje vremenom postaju sve vidljivije deo su prirodnog procesa starenja kože.

 

Iako se prirodno starenje kože ne može zaustaviti, postoje trikovi i kozmetička pomagala koji proces mogu usporiti. Bez obzira da li želite da se otarasite bora oko očiju ili na dekolteu, najpre morati znati koja je to vrsta . 

 

Dinamične bore

 

Kao što i sam naziv implicira, dinamične bore nastaju kroz smeh, govor i druge pokrete lica, koji trajno "zadiru" u kožu tokom vremena. Posebno uznemirujuće su bore koje nastaju između obrva prilikom stiskanja čela. 

 

Ova vrsta bora naziva je još i emocionalnim borama ili borama mimike

 

Rešenje: Nabori na koži mogu se tretirati kremama protiv starenja koje sadrže K10, hijaluronsku kiselinu, peptide i retinol. Intenzivnija rešenja su injekcije, posebno injekcije botoksa ili sve aktuelniji tretman frotoks.

 

Ovo je najbolja maska za lice! Briše bore u roku do 2 nedelje: 2 sastojka za prirodnu lepotu! (RECEPT)

foto: Thinkstock

Aktinične bore

 

Ove bore pojavljuju se kao vertikalne linije na obrazima, oko usana i očiju, ali i na vratu, dekolteu ili rukama. Dakle, svuda gde je koža izloženija suncu. 

 

Prilikom sunčanja bez ikakve zaštite i odlaska u solarijum, UV zraci prodiru u kožu i štete tkivu.

 

Rešenje: Upotreba proizvoda za zaštitu od sunca! Osim toga, smanjićete ih i intenzivnom hidratacijom ili različitim pilinzima.

 

Statične bore

 

Statične bore potpuno su suprotne dinamičnim! Javljaju se gde je koža na licu najtanja, kao što je područje oko usana ili očiju. One uključuju i nazolabijalne bore oko između nosa i ugla usana, kao i lutkaste bore - bore od ugla usana do donje vilice. 

 

Ove bore ostaju trajno vidljive, kao i kada je lice potpuno opušteno. 

 

Rešenje: Kremama i serumima protiv starenja, koje smanjuju gubitak kolagena može se blago usporiti njihova pojava. Trajnije bore najčešće se rešavaju invazivnijim metodama, poput ubrizgavanja injekcija.

 

Privremene bore

 

Ujutru nakon ustajanja mogu se primetiti manje bore na bradi, obrazima, čelu i dekolteu. Pritisak jastuka izaziva reakciju kolagena i elastičnosti kože tokom noći i ostavlja privremene bore. Kako starimo, potrebno nam je više vremena da one nestanu ujutru.

 

Rešenje: Nađite pravi jastuk! Određeni materijali jastuka i jastučnica ublažiće ovaj efekat, te pokušajte sa njima.

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs