Neverovatno

Kvasac i šećer su kombinacija iz pakla: Evo kako uništavaju naše telo!

Što više jedemo kolače i peciva, sve nam se više jede. Vremenom postajemo gojazni, koža stari, telo propada

Lepi & Zdravi
Autor:
Foto: Shutterstock

Da li i vi kupujete beli hleb koji u sebi sadrži kvasac i šećer? A zašto i ne biste, kada su naši roditelji i generacije iza njih ovakav hleb svakodnevno jeli, a mi nasledili takav način ishrane...

Moramo da vam odamo jednu tajnu: kombinacija šećera i kvasca, koja se bukvalno koristi za izradu skoro svakog hleba i peciva, je otrovna.

A šta se nalazi u kvascu danas?

Ispitivanja su potvrdila da se prašku za pecivo dodaje izbeljivač, te da se tretira veoma sumnjivim metodama kao bi se doveo u belo i brašnasto stanje. Na žalost, ovako tretiran, prašak za pecivo može da dovede do razvoja raznih bolesti, piše sajt Econet.ru

Čak i ako uzmete čist pekarski kvasac nećete mnogo popraviti svoje zdravlje, a evo i zašto:

Čim kvasac uđe u telo, proces fermentacije počinje u crevima, a zdrava mikroflora umire, imunitet opada, može da dođe do kandidijaze u crevima i do disbakterioze.

Smanjuje rizik od raka, jača imunitet i topi kilograme: Sve o lekovitosti lanenog semena!

Kvasac zna da "zakiseli" organizam, što doprinosi nakupljanju toksina i mogućnosti od stvaranja kancera.

Kvasac ne umire na visokim temperaturama i najgore lice pokazuje tek u ljudskom organizmu, piše portal Econet.ru

Mnogi od nas koji mesimo hleb i kolače, znamo da se kvasac aktivira uz pomoć šećera. Kvasac se hrani šećerom. Od ovoga i dolazi "zavisnost od slatkog" od koga boluje sve više ljudi u savremenom društvu.

Što više jedemo kolače i peciva, sve nam se više to jede. Vremenom postajemo gojazni, koža stari, telo propada...

Posledica konzumiranja ove formule: kvasac+šećer=peciva i slatkiši, dovodi do umora, promene raspoloženja, problemi sa crevima (nadutost, zatvor, gasovi, dijareja), alergija, kolitisa i td.

Hleb plemena Hunze, recept star 2000 godina: Jedna šnita i nećete osećati glad 6 sati!

Kako kvasac uništava imunitet?

Znate onu staru izreku koja kaže "sve ide iz stomaka"? Mnogi to tumače kao "ljubav dolazi preko stomaka", ali poenta je da bolesti često dolaze od nezdrave hrane koju ubacujemo u organizam. Kvasac je jedan od tih krivaca koji vremnom toliko "okupiraju" creva da bukvalno prodire u crevni zid, što povećava propusnost creva. Onda se dešava da se supstance koje nisu spremne za varenje, apsorbuju u krv što stvara haos u organizmu.

Imunološki sistem se opterećuje jer počinje da probavlja hranu. Kada dođe do opasnosti od mikroba u telu, imunološki sistem neće moći da se izbori sa njima jer je potrošio snagu na nešto što do tada nije ni trebao da radi.

Hleb se može napraviti i bez korišćenja kvasca. Važno je napomenuti da postoji pravi, izvorni kvasac koji ne sadrži sve ove dodate komponente koje ima kvasac koji je nama svakodnenvo dostupan.

Da biste utvrdili da li i vi imate zavisnost od slatkog uslovljen kombinacijom kvasca i šećera, pogledajte ovu listu:

  1. Hronično zapušen nos
  2. Sindrom iritiranog creva (nadutost, gasovi, dijareja, zatvor)
  3. Hronični umor
  4. Česte gljivične infekcije
  5. Čest kašalj
  6. Bubuljice
  7. Alergije na hranu.

Izbacite otrove i bolesti iz tela: Umesto doručka, 3 dana pijte ovaj čudotvorni napitak! (RECEPT)

Ako imate bar dva od ponuđenih sedam odgovora, možete sebe smatrati za osobu koja preteruje sa unosom kvasca u organizam. Verovatno previše konzumirate slatkiše, peciva i pekarske proizvode.

Znači, pošto se kvasac "hrani" šećerom, da biste se rešili zavisnosti od slatkog morate da "postite" najmanje 21 dan.

Šta to znači? Naime, tokom 21 dan ne smete da konzumirate slatkiše, peciva, hleb sa kvascem, ali ni prerađenu hranu bilo koje vrste.

Kada izbacite kvasac iz organizma, vaš imuni sistem će se znatno popraviti, a da biste došli do tog stepena preporučuje se da pijete više čaja sa limunom i đumbirom.

Ukoliko dođe do kriziranja usled nedostatka šećera preporučuje se da pojedete neku od ovih voćki: jabuka, trešnja, grejp, šljiva, pomorandža, breskva, grožđe, kivi ili jagode.

Kada prođete kroz ovaj program detoksikacije koža će vam postati čistija i zdravija, creva će "raditi kao sat", telo će biti očišćeno od toksina, a nezdrava želja za slatkišima će napustiti vaš organizam.

Kako možemo da prestanemo da jedemo proizvode od kvasca i šećera:

1. Jedite beskvasni hleb (starinska proja i pogača bez kvasca)

2. Pokušajte da u telo ne unosite šećer tokom 21 dana kako biste se oslobodili zavisnosti od slatkiša

3. Pratite kako vam se kože popravlja, kako se bukvalno podmlađujete iz dana u dan i neka vam to bude motivacija da prestanete sa unosom ove nezdrave kombinacije u svoj organizam.

(Stil.kurir.rs)

Izbacite masnoće i parazite iz creva: Trodnevno čišćenje organizma uz pomoć narodnog leka! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs