Uz pravu taktiku do vereničkog prstena

Kako da se udate u 2015. godini: Muškarci žele tačno određen tip dame!

Jači pol pred matičara najradije vodi brižne i pouzdane dame koje su doterane, ali ne previše zgodne. Od seksi izgleda mnogo je važnije da postanete dama koja je u njegovim očima "dobar materajal" za osnivanje porodice
Wedding
08:44h
Kako da se udate u 2015. godini: Muškarci žele tačno određen tip dame!
Foto: Shutterstock

Kažu da lepotice bolje prolaze u životu - imaju više para, više prijatelja i srećnije su. Ali, ako je verovati američkom istraživanju, postoji polje na kome dobar izgled i nije tako presudan. Reč je o - braku.

Džon Moloj, autor knjige "Zašto se muškarci žene određenim ženama, a drugima ne" kaže da postoji tačno određen tip dama koje pripadnici jačeg pola žele za brak. To su žene koje su lojalne, diskretne i ljubazne. Intervjuišući 3.000 ispitanika, Moloj je došao do zaključka da je muškarcima važno da njihova izabranica bude doterana, ali ne i previše zgodna.

Da smo načisto: Razlog broj jedan zašto žene varaju!

"Lepa i sklona flertu poželjna je kao devojka, dok kod partnerke za ceo život traže neke druge kvalitete. Muškarci se uglavnom ne žene seksi devojkama, jer žele da budu sigurni da će deca koju će odgajati biti njihova. Smatraju da su prave lepotice uvek na meti drugih udvarača, dok žene sa nešto prosečnijim izgledom neće biti izložene konstantnom iskušenju, a samim tim su bolji partner za stvaranje stabilne, dugotrajne i harmonične porodice", objašnjava Moloj.

Nerealna očekivanja

Istraživanje je pokazalo i da se lakše udaju žene sa aktivnim društvenim životom, one koje imaju više drugarica nego drugara, kao i devojke koje u svom okruženju imaju mnogo singl prijatelja i kolega. U prednosti su i dame koje češće izlaze na sastanke, makar i sa „gospodinom pogrešnim“. Put do prstena, logično, teži je ženama sa nerealnim očekivanjima, što je poslednjih godina postala „boljka“ mnogih devojaka u našoj zemlji. Ali, isto važi i za dame koje gube vreme zabavljajući se sa oženjenima, kao i za devojke koje još žive sa roditeljima, a ipak imaju koliko-toliko finansijskih mogućnosti da se osamostale.

Numerološke prognoze za 2015: Ulazak u brak, moć, novac, odlazak u inostranstvo!

Obavezno razmislite o ovome pre ozbiljne veze sa starijim muškarcem!

Američko istraživanje pokazuje i da je muškarcima dovoljno deset minuta da procene da li je devojka pred njima materijal za ozbiljnu vezu ili za zabavu. Suviše provokativno oblačenje, kao i pristanak na seks na prvom sastanku, svrstaće je u kategoriju "dobra za krevet, ne i za brak".

Opasnosti zajedničkog života

Zajednički život većina žena vidi kao korak napred u vezi, ali muškarci time zapravo samo dobijaju na vremenu. Pojedini stručnjaci za veze zato savetuju ženama da ne počinju zajednički život pre prosidbe. Jer, ako zajedno žive, muškarac već dobija sve pogodnosti, pa neće ni poželeti da ozvaniči vezu. Predrasude su i da muškarci "padaju" na žene koje im uvek spreme ručak, čiste za njima i ugađaju u svemu.

Ne činite ove greške: 5 razloga zbog kojih su muškarci nesrećni u braku!

Kako je rekao jedan ispitanik, niko ne želi da se oženi sluškinjom. Naravno, to ne znači da bi trebalo da prekinete sa sređivanjem stana ili kuvanjem, ali je dobra ideja da ove poslove podelite sa svojim budućim mužem. Dakle, s vremena na vreme nije loša odeja da pobegnete od kućnih zaduženja, jer ćete dobiti i više poštovanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs