Jutroskop

Ljubav je jednostavna i ne boli, bole nas naša očekivanja

Sećam se dok sam bila mlađa, umela sam da pronađem bezbroj razloga za nejavljanje moje simpatije. Valjda mi je tako bilo lakše nego da priznam da mu jednostavno nisam baš interesantna. Bilo mi je suviše bolno i nekako nije obećavalo dobra jutra...

Jutroskop
Autor:
Ljubav je jednostavna i ne boli, bole nas naša očekivanja
Foto: Promo

“Zaljubim se pet šest puta u roku od 3 minuta”, stihovi su u kojima je svako od nas mogao najmanje jednom da se pronadje. Ah ta ljubav, nekad su jutra dobra kad se probudimo zaljubljeni, nekad samo uronimo glavu u jastuk i okvasimo ga suzama kao da ga je preklopio talas okeana.

Sećam se dok sam bila mladja, umela sam da pronađem bezbroj razloga za nejavljanje moje simpatije. Valjda mi je tako bilo lakše nego da priznam da mu jednostavno nisam baš interesantna. Bilo mi je suviše bolno i nekako nije obećavalo dobra jutra.

Sebe sam bukvalno terala da verujem da je u gužvi, javiće se, možda nije video poruku. Pregršt glupih izgovora, i izgubljenog vremena. Taj osećaj dok pravdaš sebi nekoga koga u suštini baš briga za tebe, grč u stomaku i telefon u rukama, su nešto što sam izbrisala iz svog života.

Trebalo mi je 37. godina da priznam sebi da je sve isuviše jednostavno. 37.godina da se ne mučim i shvatim da se za ljubav ne moli. Nekom se dopadaš ili ne. Prosto je. Ako mu se dopadaš javiće se sam, i kad očekuješ i kad ne očekuješ. Poželeće dobro jutro, pozvaće na ručak, daće ti jasno do znanja da si ti ta.

Sve suprotno od toga je znak da treba da se produži dalje. Jer dok se ti grčevito držiš za nekog ko te ne “šiša” dva posto, postoji neko ko se potajno nada da ćeš ga primetiti. I što manje vremena potrošiš na nekog ko te neće manje su šanse da ćeš propustiti svoja dobra jutra.

Pečurke na tostu sa avokadom

foto: Promo

Priprema:

Pečurke očistite i naseckajte tanko pa ih ubacite u tiganj na kom ste prethodno istopili margarin na malo ulja pa ih pržite na srednjoj vatri dok se lepo ne karamelizuju. Na kraju dodajte biber, so i ispasiran beli luk.

Avokado kašikom izvadite iz ljuske pa ga isecite na kriške, prelijte preko njega limun da biste sprečii da brzo potamni i začinite ga po ukusu.

U činijici pomešajte fetu, mileram i biber po ukusu. Hleb stavite na gril da se uhrskavi sa obe strane pa ga premažite sa malo Dobro Jutro light margarina i utrljajte čen belog luka, naročito preko korice. Preko hleba zatim stavite sirni namaz, zatim avokado, preko njega pečurke i završite sve sa sitno seckanim peršunovim lišćem. Služite dok je toplo.

Sastojci:

1 pakovanje šampinjona 2 čena belog luka+ polovina za premazivanje hleba 1 kašika Dobro Jutro Lighta + za premazivanje hleba so i biber 2 avokada kriška limuna 50g feta sira 2 kašike milerama svež peršun naseckan 4 kriške hleba

Kome prvom uvek želite da poželite dobro jutro?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs