OVO JE NAJLEPŠE, TAJNO, BAJKOVITO SELO NA SVETU: Očarava svakog ko ga otkrije i nema gužve

Ovo selo u Francuskoj proglašeno je za najlepše tajno selo na svetu, očarava sve koji ga upoznaju

Galerije
10:29h
1 / 20 Foto: JAUBERT French Collection / Alamy / Alamy / Profimedia

Francuska je poznata po tome što se može pohvaliti neverovatno lepim selima koja izgledaju kao da su deo neke bajke. No, jedno od njenih najlepših često zanemaruju turisti.

Le Malzije Vil (Le Malzieu-Ville) na jugu Francuske je ušuškano ruralno selo, ali izgleda kao da dolazi pravo iz bajki, sa svojom arhitekturom iz 13. veka, kamenim kućama i pogledom na savršene zelene pejzaže koji ga okružuju. Sa toliko lepih pogleda, stoga ne čudi što je srednjovekovni grad proglašen za "najlepše tajno bekstvo" u Francuskoj.

Pored toga, sa samo 900 stanovnika i lokacijom van utabanih staza, idealan je za neustrašive istraživače koji žele da probaju neverovatnu francusku kuhinju i uživaju u letnjem suncu, a sve to bez potrebe da se nose sa gomilom turista.

Le Malzije Vil
foto: JAUBERT French Collection / Alamy / Alamy / Profimedia

Selo poseduje mnogo toga za istraživanje, posebno za ljubitelje istorije sa najzanimljivijim delovima, uključujući impresivan zamak Sen Alba Sur Limanol, gradsku kulu sa satom, statue i drevne zidine koje okružuju grad. Za one koji žele da iskoriste maksimum na otvorenom, tu je bezbroj pešačkih i biciklističkih staza u okolini.

Jedan posetilac je na Tripadvajseru rekao da je to bio "prelep pogled, miran i opuštajući". Ljudi su takođe pisali: "Predivan pogled! Vredelo je da se zaustavite na sat vremena da otkrijete ovo mesto van glavnih staza, dobijete dozu svežeg vazduha: opuštajuće i osvežavajuće".

Drugi je dodao: "Izuzetno mesto. Parkirajte ispred crkve, a na 15 minuta hoda je pogled koji će vam oduzeti dah".

Le Malzije Vil
foto: JAUBERT French Collection / Alamy / Alamy / Profimedia

Tokom letnjih meseci, grad i dalje nudi posetiocima obilje zabavnih događaja, uključujući srednjovekovni festival, letnje pijace i proslavu širom grada u julu sa vatrometom na obližnjem jezeru, kao i zabavom kao što je vožnja na sajmištu. U međuvremenu, gurmani neće želeti da propuste pijacu svakog utorka, gde možete probati neke od najboljih lokalnih proizvoda.

Le Malzije Vil nema glavnu železničku stanicu direktno u svojim granicama. Da biste putovali do sela, možete ići vozom do Marvejolsa iz transportnog sedišta kao što je Clermo Ferana ili Nimesa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs