NESTVARNO

MESTO MOLITVE, TIŠINE I VELIKE MISTERIJE: Upoznajte grad na oblacima! (FOTO)

Grad molitve i tišine!

Galerije
Autor:
1 / 4 Foto: Profimedia

Ako mislite da bi vam dobro došao koji kvadrat više, pogledajte fotografije jedinstvenog mesta u Tibetu, koje je ujedno i najveća budistička škola na svetu. Smešten u istoimenoj dolini, u gradu Sertar, Larung Gar je dom hiljadama ljudi. Ovde stanovništvo provodi sate u meditaciji, šetnji na padinama sa načičkanim crvenim kolibama u koje se povlače u tišinu.

Budistička akademija osnovana je početkom osamdesetih godina prošlog veka i tada je imala svega 32 člana. Polako je rasla do 1997. godine kada je postala neverovatno popularna. Budući da se Larung Gar nalazi na 4000 metara nadmorske visine, često se naziva i "grad na nebu" i "grad u oblacima".

Pre dve godine broj stanovnika je dostigao 40 hiljada, što se nije svidelo kineskim vlastima, koje su odlučile da populacija mora da se smanji na pet hiljada. Deo domova je srušen, a stanovnici su morali da potpišu da se više nikada neće vratiti u Larung Gar.

Gotovo se četiri hiljade ljudi iselilo i pronašlo novi dom. Budući da stanovništvo ne razgovara sa strancima, a turistima je kretanje ograničeno, do prave istine o tome šta se dešava u Larung Garu je teško doći.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs