Moda

U 65. GODINI POSTALA IKONA STILA: Kad je žena sigurna u sebe, ona mora biti lepotica! (FOTO)

“Koja ironija, danas sam mnogo više sigurnija u svoj fizički izgled nego kad sam bila mlada sa prelepom, dugačkom, kestenjasto – smeđom kosom i licem bez bora”, sa osmehom je izjavila Lin.

Galerije
13:55h Autor:
1 / 4 Foto: Profimedia

Lin Slajter je punih šest decenija živela običnim životom, skoro četrdeset godina je predavala socijalni rad na Univerzitetu Fordham i nije ni slutila da će joj se igrom slučaja jednog dana život okrenuti za 180 stepeni – a upravo to se nedavno i desilo. Šetala je ulicama Njujorka i išla da se nađe sa prijateljicom na kafi kada su je iznenada sa svih strana okružili fotografi i novinari! Razlog? Mislili su da je ona ikona modne industrije.

I nakon toga je to i postala!

Lin je oduvek obožavala modu i to se na njoj moglo i primetiti. Njene odevne kombinacije su uvek izazivale pohvale prijateljica, a nakon što su mediji objavili fotografije iz spomenute šetnje postala je The Accidental Icon (Slučajna Ikona)!

Od tog susreta sa predstavnicima sedme sile, Lin je pokrenula svoj online modni blog Accidental Icon i profil na Instagramu gde trenutno ima više od 155.000 pratilaca. Blog je delimično bio rezultat frustracije oko jaza između njenog kreativnog i akademskog života i granica u okviru kojih se mogla izraziti na Univerzitetu.

"Bilo mi je potrebno mesto na kojem ću moći izražajnije da pišem o svojim stavovima”, objašnjava Lin i dodaje da joj je moda pružila rešenje za nevidljivost koja dolazi sa godinama.

"Uvek sam bila buntovnik i počela sam više rizikovati sa svojim stilom oblačenja. To je došlo do te mere da su me svakog dana ljudi na ulici zaustavljali da mi postave pitanje o mojoj odeći, i to su bile uglavnom mlade osobe. Tada me je nekoliko njih ohrabrilo da pokrenem svoj blog."

Lin danas ima potpisan ugovor sa kompanijom “Elite Model Management” i nimalo ne mari za modna “pravila”. Smatra da, ukoliko se udobno osećate u nekoj odeći, to nema apsolutno nikakve veze sa vašim godinama.

Nonšalantnost, provokativnost, optimističnost, ekscentričnost, direktnost i buntovništvo su osobine koje krase ovu neobičnu i divnu ženu – a kako se ona oseća danas u sopstvenoj koži?

Koja ironija, danas sam mnogo više sigurnija u svoj fizički izgled nego kad sam bila mlada sa prelepom, dugačkom, kestenjasto – smeđom kosom i licem bez bora”, sa osmehom je izjavila Lin.

Priznaćete da ima fantastičan stil i ogromnu energiju čija kombinacija i te kako inspiriše, zar ne?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs