Životna priča

SVE O DAKOTI DŽONSON: Nikad neću u lice ubrizgati botoks, znam da slava traje jedan dan!

Naslednica jedne od najpoznatijih - i nekonvencionalnih - glumačkih dinastija u istoriji filma, Dakota Džonson, glavna glumica u filmu 50 nijansi sive, ima Holivud u krvi. Svi glamurozni usponi i padovi holivudskih zvezda prolaze kroz njene vene, što njen nevini, bledi ten jedva skriva

Galerije
Autor:
1 / 18 Foto: Profimedia

Za Dakotu Džonson dovoljno je reći da je ćerka Melani Grifit i Dona Džonsona! Spojite dvoje najseksepilnijih ljudi na planeti i dobićete Dakotu! Ako znate da joj je baka Tipi Hedren, vrhunska Hičkokova glumica, shvatićete zašto joj je Holivud u krvi.

Bez obzira što joj je gluma došla kao prirodan izbor profesije, za Dakotu kažu da je tako sveža glumica kao da nikad dodir sa Holivudom nije imala.

Sem Tejlor Džonson, reditelj filma Pedeset nijansi sive, nije ni shvatio ko je Dakota, kada je izabrao nju za glavnu ulogu u pomenutom filmu.

Dakota Džonson
foto: Profimedia

Iako je film Pedeset nijansi sive bio na udaru kritike, niko ništa nije rekao Dakoti, jer je sa nje oči nisu mogli skinuti ni muškarci ni žene tokom celog filma.

Dakotin otac, Don Džonson imao je 22 godine kada je ugledao Melani Grifit, koja je tada imala 14 godina. Morali su čekati da ona napuni 18 pa da se venčaju. Ali samo šest meseci kasnije par se razveo. 1989. godine par se ponovo spaja, brak tada traje 7 godina, a Melani na svet donosi Dakotu.

Nakon ponovnog razvoda, Dakota detinjstvo provodi putujući od očevog rodnog mesta u Koloradu, do Kalifornije, gde joj je majka živela.

Dakota je u par navrata pričala kako nikad nije mogla da se navikne na život u Kaliforniji koja joj je bila puna "moćnih i razorenih porodica", da je više volela otvoren prostor, konje i životinje sa kojima je odrasla na ranču u Koloradu.

Dakota Džonson je jedina mlada glumica koja je jasno rekla kako ne želi nikad da u svoje lice ubrizga botoks, da je na primeru svoje majke videla da to ne funkcionište.

"Zašto, dođavola, moja majka ne snima još filmova? Ona je neverovatna glumica! I zašto moja baka nije ništa snimila tako dugo? Ova industrija filma je nemilosrdna i okrutna. Koliko god da ste dobra glumica, doći će trenutak kada jednostavno više niste poželjni."

Dok je gledala majku koja uzima tablete protiv bolova dok čeka da telefon zazvoni, oca koji poseže za flašom alkohola, baku koja vene dok se filmovi sa njom u glavnoj ulozi repriziraju, Dakota je postala svesna da je slava prolazna stvar, da traje samo jedan dan. Ali isto tako nije mogla da zanemari svoj talenat koji će joj pomoći da sličnu slavu i sama stekne.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs