Nenadmašan

NIJE BILO ŽENE KOJU ON NIJE MOGAO DA ZAVEDE: A sve što je hteo u životu bio je miran život sa porodicom!

Slavni zavodnik proslavio 61. rođendan

Galerije
Autor:
1 / 8 Foto: Profimedia

Španski zavodnik, punim imenom Hose Antonio Domingez Banderas, juče je proslavio svoj 61. rođendan, a taj sjajni glumac ostvario je zavidnu karijeru na kojoj mu mnogi mogu zavideti. Osim poznatim ulogama Banderas je godinama pažnju plenio i svojim privatnim životom, a najviše brakom sa Melani Grifit.

Dobitnik brojnih prestižnih filmskih nagrada, uključujući i Oskara, nikada nije težio tome da bude glumac. Banderas je još kao dečak želeo da postane fudbaler, ali kada je imao 14 godina, slomio je nogu pa su mu ti snovi zauvek nestali.

Njegov interes prema glumi javio se dok je pohađao dramsku školu ARA. Zahvaljujući igranju u pozorištu dobio je posao u Nacionalnom pozorištu Španije. Zapeo je za oko španskom reditelju Pedru Almodovaru, koji ga je pozvao da dođe na audiciju za film "Lavirint strasti" 1982. godine.

Pet godina kasnije pojavio se u filmu "Zakon požude", u kojem je glumio homoseksualca, a brojne medije taj je film zainteresovao. To je ujedno i prvi Banderasov poljubac s muškarcem na velikom platnu. Glumio je u brojnim filmovima istog reditelja, sve dok nije došao do Holivuda 1991. godine, kada je počeo glumiti u američkim filmovima.

U mejnstrim filmove probio se ulogom u "Filadelfiji", a sve ostalo je istorija.

Banderas je dugo slovio kao jedan od najseksi muškaraca na svetu, ali nikada nije vodio raskalašeni život. U bračnu je luku uplovio prvi put 1986. godine s Anom Lezom, s kojom je bio deset godina. Brzo nakon što se razveo od nje zaljubio se u Melani Grifit.

Antonio i Melani upoznali su se na snimanju komedije "Dvostruki zavodnik", a vezu su započeli odmah. Venčali su se u Londonu 1996. godine nakon samo nekoliko nedelja veze, a iste je godine rođena i njihova kćerka Stela.

Banderas i Grifit već dugo ne žive zajedno, ali glumac redovno posećuje kćerku i bivšu suprugu te, kako kažu, sve im je to došlo prirodno. Svi se čude da su ostali u tako sjajnim odnosima, ali oni ne mare za komentare.

Antonio Banderas trenutno je u vezi s dvadeset godina mlađom Nikol Kembel, a kako ističu, srećni su zajedno i nigde im se ne žuri.

Banderas je pre četiri godine doživeo srčani udar, a medijima je ispričao da su mu ugrađena dva stenta te se danas oseća dobro. Tokom karijere je snimio čak 112 filmova, a najavio je da ćemo ga još dugo gledati na velikom platnu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs