Životna priča

Dobra žena, Dženifer Aniston (50): Zašto joj život stalno udara šamare! (FOTO)

Molim medije da me ostave na miru. Niko ne zna kroz što sam sve zaista prošla emocionalno, ni kakve sam sve medicinske zahvate imala. Postoji taj konstantni pritisak na žene da moraju postati majke, a ako se u tome ne ostvare oštećene su i loša roba, rekla je glumica

Galerije
Autor: , ,
1 / 12 Foto: Profimedia

Glumicu Dženifer Aniston smatraju jednom od najležernijih i najnepretencioznijih holivudskih zvezda, a oni koji je poznaju kažu da je u duši hipik, ali u isto vreme i ozbiljna poslovna žena koja vodi izuzetno uspešnu produkcijsku kuću Echo.

Proglašena je za jednu od najuticajnijih i najbogatijih dama na svetu, a 2005. godine postala je prva GQ žena godine. Po Forbsovoj listi, 2007. osvojila je titulu najpopularnijeg lica filmske industrije, a sledeće godine uvršćena je među najimućnije osobe, jer je zarađivala čak 27 miliona dolara godišnje.

Dženifer je ćerka televizijskog glumca Džona Anistona koji ima grčko poreklo i manje poznate glumice Nensi Dou. Rođena je 11. februara 1969. godine u Los Anđelesu, u Kaliforniji i do svoje pete godine već je menjala države u kojima je živela. Njena porodica godinu dana provela je i u Grčkoj.

"Imala sam sedam godina kada sam pitala majku jesam li lepa kao moja prijateljica Monika. A ona mi je, prepuna ljubavi, odgovorila: Oh, mila moja, ti si tako smešna. Dakle, nikada me nije lagala", prisetila se Anistonova, koja ima dvojicu polubraće, starijeg Džona Melika sa majčine strane i mlađeg Aleksa Anistona sa očeve strane.

Više nema sumnje: Dokaz da su Bred Pit i Dženifer Aniston opet zajedno! (FOTO)

foto: Profimedia

Iako su joj i deda i otac bili dobri glumci, malena Dženifer talenat za glumu otkrila je tek sa jedanaest godina, kada je upisala školu Rudolf Steiner School Drama. Istovremeno dok je učila da slika, njeni crteži bili su izlagani u Metropoliten muzeju, a uz to počela je da glumi i na Brodveju. Maturirala je u Njujorku na Srednjoj umetničkoj školi, a u međuvremenu radila je kao kurir i konobarica.

Preselila se u Los Anđeles 1989, a prvu televizijsku ulogu dobila je već sledeće godine u seriji Moli. Put ka uspehu je počeo i tadašnja glumica u pokušaju trudila se da ispravi sve greške.

"Imam ozbiljnu devijaciju nosa i išla bih pod nož jedino zbog zdravstvenih razloga. Sve na meni je prirodno i nameravam da tako i ubuduće ostane. Ali, nisam tako mislila kao tinejdžerka. Nerviralo me je što sam za svoje godine imala prevelike grudi i zadnjicu. Čak me je i tata zavitlavao kako imam tako veliku guzu da na njoj mogu da nosim poslužavnik sa kafom", govori sa današnje distance Dženifer, koja je nakon učešća u nekoliko propalih glumačkih projekata počela da razmišlja o promeni poziva.

Ipak, sreća joj se osmehnula kada je 1994. godine dobila ulogu u humorističkoj seriji Prijatelji, u kojoj je glumila sve do 2004. godine. Iako je na kasting pozvana kako bi tumačila lik Monike Geler, Dženifer je na samoj probi insistirala da pročita tekst za lik Rejčel Grin. Dobila je priliku, a ostalo je istorija. Serija je postala svetski megahit, a priča se da je u poslednjoj sezoni glumica dobijala milion dolara za svaku epizodu. Zanimljivo je da joj je sada najbolja prijateljica Kortni Koks, koja je igrala Moniku Geler, a Anistonova je i kuma njenoj ćerkici Koko.

U to vreme Dženifer je postala inspiracija devojkama koje su obožavale njen stil odevanja, a glumičina frizura bila je must-have u većini frizerskih salona. I dok su svi mislili da ona ne može biti srećnija nego što jeste, umetnica je očajnički tragala za ljubavlju. Upravo zbog toga su njen i agent Breda Pita odlučili da im organizuju sastanak naslepo.

Najlepši poklon za 50. rođendan: Dženifer Aniston postaje majka?! (FOTO)

foto: Profimedia

Od te 1997. godine kada su se sreli i odmah dopali jedno drugom, njih dvoje su otpočeli stabilnu vezu, a odluka da stupe u brak svima je bila očekivana. Par se venčao 29. jula 2000. godine u Malibuu u Kaliforniji, a od kada su stupili u brak, postali su deo glamurozne holivudske elite.

Dženifer je istovremeno postajala sve uspešnija u poslu. Dobila je nagrade Emi i Zlatni globus za ulogu Rejčel Grin u Prijateljima, a takođe je radila na nekoliko holivudskih filmova. Film Bruce Almighty u kom je glumila sa Džimom Kerijem, zaradio je 81.000.000 dolara. Kada je završila sa serijom Prijatelji u januaru 2004. godine, igrala je u najboljoj američkoj komediji Along Came Polly, a film je tokom prvog vikenda zaradio preko 26,7 miliona dolara i sa trona skinuo do tada neprikosnoveni blokbaster Gospodar prstenova.

Trčeći sa projekta na projekat, na kraju je ostvarila sve profesionalne snove, a njeno bogatstvo premašuje cifru od sto pedeset miliona dolara.

Ipak, u vreme kada je njena karijera cvetala, glumica je imala ozbiljne probleme u porodici. Naime, otuđila se od majke Nensi nakon što je ova tabloidima prodala informacije iz privatnog života svoje ćerke. Išla je do te mere da je objavila knjigu Od majke i ćerke do prijatelja: Memoari, u kojoj je pisala o intimnim detaljima svoje naslednice. Sve to rezultiralo je odlukom da Dženifer svoju majku ne pozove na venčanje. Nakon što su dugo bile predmet tabloidnog spekulisanja, glumica je popustila i pet godina kasnije odlučila da joj oprosti.

Dženifer Aniston iskreno o svojim kompleksima: Nisam izgledala kako je moja majka želela! (FOTO)

foto: Profimedia

"Razmenile smo nekoliko poruka. Moja vrata su sada za nju otvorena, ali pravimo male korake ka našem pomirenju. Smatram da je to dobra stvar", rekla je Anistonova za Vanity Fair, čiju su vezu sa Pitom mnogi mediji nazivali ljubavnim rajem.

Upravo zbog toga svi su bili šokirani prvim glasinama o nevoljama u njihovom odnosu koje je prouzrokovao film Gospodin i gospođa Smit, u kojem mu je partnerka bila Anđelina Džoli. U početku se sve svodilo na spekulacije, a kasnije je i dokazano da se Bred fatalno zaljubio tokom snimanja, kao i da se između njega i Anđeline rodila strasna romansa. Dženifer je to najpre ignorisala, ali u januaru 2005. godine zajedno su objavili da se razvode.

Posle četiri i po godine braka, supružnici su potpisali papire za razvod, a tokom podele imovine, glumica je izjavila da produkcijsku kuću Plan B ostavlja bivšem suprugu. Nekadašnji partneri najpre su bili u veoma lošim odnosima jer Dženifer nije mogla da oprosti neverstvo, ali su posle nekoliko meseci uspostavili korektan prijateljski odnos.

"Čujemo se telefonom i razmenili smo pozdrave, čestitke i lepe želje povodom rođenja njegovih beba. Gajim veliko divljenje prema Bredu i na neki način sam ponosna na njega. Mislim da je u poslednje vreme uradio neke zapanjujuće stvari. Naši odnosi nikada nisu bili loši. To ne znači kako sam jedva čekala da se naša zajednica okonča, ali na kraju je ispalo da smo do razvoda došli zajedničkom odlukom jer brak nije funkcionisao. Razlaz nije bio zloban i ispunjen mržnjom, kao što se pisalo. Brak nam je bio divan, uzbudljiv i pomalo komplikovan, a loših dana jedva da se i sećam. Verujem da je potrebno osloboditi se predrasuda da život mora biti savršen poput bajke, pošto to nije moguće", rekla je Anistonova, a u američkim medijima često se spekulisalo da ona istinski mrzi svoju suparnicu Anđelinu, što je u jednom intervjuu demantovala.

Žena kojoj nije bilo pomoći: Svi su znali za njen glas i slavu, niko za strašnu borbu koju je u sebi vodila!

foto: Profimedia

"Odgovoriću što iskrenije mogu. Žao mi je što nije bila malo pažljivija kada je govorila o vezi sa Bredom jer je rekla da su se zaljubili dok smo nas dvoje živeli zajedno. Čini mi se da nije bilo nimalo kul što je rekla kako je jedva čekala da dođe na snimanje da bi ga videla. Govorila je o stvarima o kojima ja, u vreme dok su se one događale, nisam imala pojma. Mislim da nije bilo primereno govoriti o tim detaljima", rekla je filmska zvezda i tim rečima osvojila milione novih fanova koji su se divili njenoj iskrenosti.

Nakon razvoda, imala je niz neuspešnih veza. Bila je verena sa Tejtom Donovanom, a potom u vezi sa Vinsom Vonom i Polom Skalforom. Od aprila do avgusta 2008. godine Anistonova je imala romansu sa osam godina mlađim rok muzičarem Džonom Majerom, koji je posle izjavio da se odlučio na raskid jer nije želeo da Dženifer s njim gubi vreme. Međutim, ubrzo su se pomirili.

"Nismo bili u stanju da okončamo naš odnos jer se naprosto obožavamo. Letos smo u isto vreme shvatili da možda od romanse želimo nešto drugo, mada smo se još izuzetno voleli. To je bilo prilično bolno. Rastali smo se, pričali, shvatili da se volimo i sada smo opet zajedno. Mnogo mi je stalo do njega i izuzetno sam zaštitnički nastrojena kada su u pitanju on i naša veza", izjavila je tada Dženifer, ali samo nekoliko meseci kasnije ponovo su raskinuli. Baš tada je ulazila u petu deceniju života, a svi su se bavili njenim navodnim trudnoćama, ali i sporadičnim tračevima po kojima ona ne želi da ostane u drugom stanju jer joj je karijera na prvom mestu.

"Bila bih zahvalna medijima kada bi me ostavili na miru sa pričom o trudnoći. Mnogo puta sam to rekla i ponoviću: želim porodicu i imaću decu, kao što sam oduvek i želela. Ne bih žrtvovala materinstvo zarad karijere i znam da ću imati potomstvo kada dođe pravo vreme za to", rekla je glumica koja je, kako se činilo, na sve načine pokušavala da se skrasi, ali joj to nikako nije polazilo za rukom.

Pisalo se da je bila u vezi sa Džeraldom Batlerom 2010. godine, baš u periodu dok je slavni glumac boravio u Srbiji kada ju je, navodno, prevario sa izvesnom srpskom manekenkom.

Godina 2011. bila je prelomna u njenom životu, snimila je film Just Go With It s Adamom Sendlerom, prodala je svoju kuću u Los Anđelesu, preselila se u Njujork i dobila je nagradu za najseksepilniju ženu posle četrdesete.

Takođe, proglašena je glumicom koja će dobiti svoju zvezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu, a iste godine ostavila je svoje otiske šaka i stopala ispred Grauman’s Chinese, a upoznala je i svoju srodnu dušu Džastina Teroa, sa kojim je do prošle godine bila u braku.

Upoznao ih je kolega Robert Dauni Junior, a zbog lepe Dženifer, Terou je ostavio stilistkinju Hajdi Bivens, s kojom je proveo 14 godina u vezi. U jednom od tadašnjih intervjua, na pitanje o privatnom životu, Dženifer Aniston ostala je tajanstvena, ali je rekla: "Neverovatno sam srećna i zadovoljna. Moja sreća je nemerljiva, a moj privatni život ne može biti bolji."

Zarađivala milione, krasila naslovnice poznatih časopisa, a sada živi na ulici: Zbog jednog muškarca uništila sebi život! (FOTO)

foto: Profimedia

Ni ova veza nije prošla bez nagađanja o veridbi, trudnoći… Ipak, veridba se na kraju dogodila, a potom i venčanje, koje je 5. avgust 2015. održano u najvećoj tajnosti. I baš kao i prvi put, uoči razvoda od Breda Pita, zadnji odmor sa suprugom Džastinom Teroom provela je u letovalištu u Meksiku, nakon čega su, 15. februara 2018., zajedničkom izjavom otkrili javnosti da je njihovom braku došao kraj.

Kao majka se na kraju nije ostvarila, a upravo o tome, kao i propalim brakovima, progovorila je u jednom od svojih najintimnijih intervjua: "Sve te pretpostavke... "Džen ne može zadržati muškarca" i "Džen odbija da ima decu jer je sebična i najvažnija joj je karijera"... A niko ne zna što se zaista događa iza zatvorenih vrata. Niko ne zna kroz što sam sve zaista prošla emocionalno, ni kakve sam sve medicinske zahvate imala. Postoji taj konstantni pritisak na žene da moraju postati majke, a ako se u tome ne ostvare, "oštećena su i loša roba". Možda moja svrha na ovom planetu nije bila da rađam. Možda sam ovde zbog nekih drugih stvari..."

Najbolji savet

Ima li njen nesređeni privatni život zapravo korene u njenom detinjstvu, zna verovatno samo ona.

A koji joj je najbolji savet o muškarcima dala njena majka, Dženifer Aniston svojevremeno je rekla: "Da budem voljena, srećna i da nikada ne pristajem na manje od onoga što zaslužujem. Rekla mi je da se ne oslanjam na muškarce, ali niti da ih izbegavam, jer oni nisu naši neprijatelji."

Životna priča advokatice koja je uspela da zaseni supruga Džordža Klunija: Zašto Amal nije verovala da će pronaći ljubav? (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs