Pogledajte

Zbog ogromne plate postaju robovi dece: Na ove uslove pristaju dadilje poznatih! (FOTO)

Kako izgleda jedan radni dan dadilja koje se brinu o deci slavnih i poznatih? Zapravo jednako kao i dan običnih dadilja, samo uz puno više zahteva od strane roditelja i strožih radnih ugovora.

Vip roditelji
Autor:
Zbog ogromne plate postaju robovi dece: Na ove uslove pristaju dadilje poznatih! (FOTO)
Foto: Profimedia

5 stvari koje možda niste znali o dadiljama slavnih:

1.Velika plata

Prema podacima agencije "Celebrity Staffing Services" koja pronalazi osoblje za slavne čiji su klijenti Bijonse i Džej Zi, Vil Smit, Lisa Marie Presi i drugi, prosečna godišnja plata dadilja je 185.000 dolara.

Uz platu, dadilje dobiju i dobre bonuse i darove poput luksuznih sportskih automobila, luksuzne prostore za život, dizajnerske skupocenosti za posebne prilike poput rođendana, a neke dadilje njihovi poslodavci svake godine nagrade i s bonusom od 10.000 dolara.

Veliku platu dadilje imaju zbog zahtevnosti posla, ali plaćene su i za ćutanje o privatnom životu svojih poslodavaca. Tom Kruz je imao jedan od najstrožih ugovora o anonimnosti s dadiljama koje su brinle o njegovoj ćerki Suri. U ugovoru, među brojnim ekstremnim zahtevima, piše da dadilje ne smeju nikome da kažu za koga rade, odnosno ime svoga poslodavca. Jedan slavni klijent, otkrivaju "Celebrity Staffing Services", intervjuisao je dadilje u dva i tri sata ujutro jer je jedino tada imao slobodnog vremena.

Kada se dadilje umešaju u brak: Koje su holivudske legende ukrale baš one? (FOTO)

foto: Profimedia

2. Brojne dužnosti

Posao dadilja podrazumijeva potpunu brigu o deci i nadzor nad njima, kao i pripremu obroka za decu, hranjenje, kupanje i oblačenje. Dadilja se mora pobrinuti da dete ide da spava na vreme, da ne propusti popodnevno spavanje, da mu obroci budu na vreme, da vodi računa o detetovim dnevnim aktivnostima koje uključuju dogovore za druženje i igranje s drugom decom.

Mora biti spremna da radi lakše kućne poslove, da pere dečju odeću, dogovara posete doktoru, vozi dete i dolazi po njega u školu, pomaže kod pisanja zadataka, ogaja dete i primenjuje pravilnu disciplinu i razvija prisan odnos s detetom. Roditelji će dadilju uputiti kako treba da se odnosi prema detetu kada uradi nešto loše, ili se ne ponaša lepo.

Iako imaju slobodne dane, dadilje moraju biti dostupne 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. I na slobodan dan može dobiti poziv da mora doći na posao zbog iznenadnog intervjua ili snimanja. Takođe, potrebna je spremnost odlaska na put u svakom trenutku, boravka u inostranstvu i po nekoliko meseci.

Zbog svih tih zahteva dadilje moraju biti izuzetno fleksibilne sa svojim vremenom i zbog toga mnoge dadilje gotovo da uopšte nemaju privatni život.

Šta sve radi kraljevska dadilja: Odrekla se privatnog života zbog posla, ali zato ima ogromnu platu! (FOTO)

foto: Profimedia

3. Školovanje dadilja

Profesionalne dadilje školuju se u posebnim ustanovama gde stiču veštine potrebne za taj posao. Dadilje dece američkih zvezda najčešće moraju biti spremne da se presele u Njujork ili Los Anđeles, gde živi većina poznatih. Većina slavnih želi žensku dadilju koja govori nekoliko stranih jezika. Pre nego ih angažiraju, agencije za dadilje će proveriti njihovu prošlost i podvrgnuti ih testovima na drogu.

Većina dadilja ima fakultetsku diplomu. Ukoliko imaju samo srednju stručnu spremu, nepostojanje diplome nadoknade bogatim radnim iskustvom.

Koliko je dobro obrazovanje i široko znanje bitno za dadilje pokazuju i zahtevi glumice Gvinet Paltrou koja je za svog sina Mosesa tražila dadilju koja se aktivno služi grčkim, latinskim, španskim i francuskim jezikom (između ostalog, da bi pomagala Mosesu oko domaćeg). Dadilja je morala da ima i muzičko znanje, da zna da svira dva različita instrumenta, a uz sve to da bude i sportski tip.

Anđelina i Bred su tražili od dadilje da govore materinji jezik deteta o kojem će se brinuti, da imaju profesionalno znanje o razvoju dece i da budu spremne da otputuju u svakom trenutku. Par je svakoj dadilji plaćao 150.000 dolara.

4. Muške dadilje zapošljavaju se u određenim slučajevima

Većina dadilja su žene, ali neki slavni roditelji zapošljavaju muške dadilje, najčešće ako imaju vrlo aktivnu i živu decu.

Dadilje otkrile kako izgleda život bogataša: Imaju decu samo zato što se to očekuje od njih!

foto: Profimedia

5. Granice koje ne smeju da prekrše

Radno okruženje dadilja je dom njihovih poslodavaca, ali se profesionalne granice moraju održavati. Iako su izrazito uključene u život porodice, dadilje nisu pozvane da jedu sa porodicom niti da učestvuju u nekim porodičnim aktivnostima. Nije neuobičajeno da je dadiljama koje žive u domu svojih poslodavaca zabranjen pristup nekim prostorijama u kući.

Brutalna ispovest zaposlene majke: Ostavim ih uplakane i uplašene u rukama dadilje, a onda dođem kući i oni su već odrasli!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs