Očekivalo se

Krštenica malog Luisa otkrila zanimljive detalje: Evo šta su Kejt i Vilijam po zanimanju! (FOTO)

Srećni roditelji, Kejt i Vilijam novog člana porodice, malenog princa, prvo su predstavili starijim članovima kraljevske porodice, nakon što su ga samo sedam sati nakon rođenja pokazali javnosti

Vip roditelji 04.05.2018. - 21:27h Autor: Story.hr
Foto: AP / Tim Ireland

Svet je s nestrpljenjem iščekivao rođenje, ali i objavu imena novog britanskog princa, kog je vojvotkinja Kejt na svet donela 23. aprila u 11:01.

 

Sada je maleni princ Luis Artur Čarls dobio i svoj prvi službeni dokument - krštenicu. Na njoj, naravno, pišu i imena njegovih roditelja kao i njihovo zanimanje. Tako je princ Vilijam službeno po zanimanju Princ Ujedinjenog Kraljevstva, a vojvotkinja Kejt je Princeza Ujedinjenog Kraljevstva.

 

 

Šta znači ime trećeg deteta Kejt i Vilijama: Odakle Francuska u celoj priči?

foto: Profimedia

Još jedna zanimljivost je i ta da na krštenici nije navedeno prezime princa Luisa, ali je to ujedno i uobičajena praksa kraljevske porodice. Srećni roditelji, Kejt i Vilijam novog člana porodice, malenog princa, prvo su predstavili starijim članovima kraljevske porodice, nakon što su ga samo sedam sati nakon rođenja pokazali javnosti pred krilom Lindo bolnice Sent Meri. Upravo su kraljici i ostatku porodice prvo rekli ime svog trećeg deteta, a zatim ga i javno objavili.

 

Maleni Luis Artur Čarls peti je u redu za presto. Njegova starija sestra, princeza Šarlot prva je princeza u istoriji Velike Britanije koja rođenjem brata nije izgubila poziciju u liniji nasleđivanja britanske krune. Ona je tako četvrta u liniji nasleđivanja, a svoju poziciju će zadržati sve do trenutka kada njen stariji brat Džordž dobije naslednika.

 

Jer, kada i ako princ Čarls postane kralj, Šarlot će postati treća po redu, a kada njen otac Vilijam postane kralj, biće druga naslednica. Njenu poziciju promeniće samo deca njenog brata Džordža, dok joj njen mlađi brat neće ugrožavati red.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs