SAZNAJTE VIŠE

SAZNALA SAM IME UBICE MOG MUŽA: Udovica Robina Vilijamsa otkrila kako je umro njen voljeni

Udovica Robina Vilijamsa progovorila je o poslednjim danima svog supruga kao i uzroku smrti

Vip roditelji
Autor:
SAZNALA SAM IME UBICE MOG MUŽA: Udovica Robina Vilijamsa otkrila kako je umro njen voljeni
Foto: Profimedia

Svet je bio šokiran kada je objavljeno da je jedan od najomiljenijih glumaca i komičara, Robin Vilijams izvršio samoubistvo u 63. godini.

Ova holivudska zvezda koja je maestralnim ulogama i umećem decenijama zasmejavala ceo svet, potpuno neočekivano je odlučila da okonča život u avgustu 2014. godine , ostavivši iza sebe troje dece i suprugu Suzan Šnajder Vilijams.

U javnosti se dosta nagađalo zašto je Robin Vilijams odlučio da se ubije, šta ga je to nateralo na takav očajnički potez. Nakon određenog vremena njegova udovica je otkrila da je glumac bolovao od demencije sa Levijevim telima, takozvane "bolesti duhova" koja ga je mučila sve do poslednjeg dana i, konačno, naterala ga da digne ruku na sebe.

Robin Vilijams
foto: Profimedia

U novom intervjuu, Suzan je ispričala da se kod njenog supruga izdvojio jedan zastrašujuć simptom ove bolesti, a koji je i dan danas proganja.

Nekoliko meseci pre smrti, Vilijamsu je pogrešno postavljena dijagnoza Parkinsonove bolesti, a na osnovu niza fizičkih i neurodegenerativnih simptoma.

"Tek do izveštaja obdukcije, tri meseca nakon njegove smrti, saznala sam da je uzrok bila demencija sa Levijevim telima. Sva četiri doktora sa kojima sam se nakon toga srela i koji su pregledali njegov zdravstveni karton rekli su da je to jedna od najgorih bolesti koje su u životu videli."

Iako je zvanični uzrok smrti glumca samoubistvo, njegova supriga smatra da je "snažan, zbunjujuć i takoreći galopirajući simptom" koje je osećao zapravo pravi razlog njegove tragične smrti.

Suzan kaže da su u oktobru 2013. godine, oko druge godišnjice braka, Vilijamsova bolest počela naglo da se pogoršava.

"Borio se sa simptomima koji su se činili nepovezanim: zatvor, poteškoće sa mokrenjem, gorušica, nesanica, poremećaj čula mirisa i prenaglašen stres."

A onda su se javili novi simptomi: osećaj nelagode u crevima, strah, depresija i anksioznost, poteškoće u govoru, osetljivost na lekove, kognitivni i problemi prilikom hoda. Svi ovi zbunjujući i nepovezani znaci su se javljali i nestajali tokom cele godine.

"Niko od doktora nije znao da je u osnovi svega ovoga bila 'bolest duhova'", rekla je glumčeva udovica. "Kada je to otkriveno, u suštini je bilo kao da sam saznala ime ubice mog muža."

1 / 16 Foto: Profimedia

Jedan simptom je bio neverovatno zastrašujuć

Jedan od simptoma koji je glumčeva udovica smatrala posebno zabrinjavajućim bio je potpuno odsustvo veze sa realnošću. Konstantno se vrteo u krug u svojim opsesijama i fiksacijama stvarima koje nisu bile realne, niti stvarne. Kako je to izgledalo, Suzan je objasnila:

"Vaš mozak kreira priču o tome šta mislite da je stvarnost. A ljudi oko vas nisu u stanju da vas vrate u realnost. Taj osećaj je strašan, za obolelog i onog ko o njemu brine", objasnila je.

"Osećate se neverovatno nemoćno kada shvatite: 'O moj Bože, ništa što više kažem ili uradim ne može da ga vrati u stvarnost.' I to je užasno zastrašujuće", rekla je ona.

Glumac je takođe patio od nesanice, a simptomi su mu se pogoršavali kada padne mrak. Tada je bilo najgore, a oporavak i povratak u realnost je trajala nekada i danima.

"To je kao da svoj najgori strah i moru zapalite i pustite da gori sve pred sobom", ispričala je Suzan.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs