BIL I MELINDA SU STROGI RODITELJI

DECA BILA GEJTSA SU SPARTANCI, TATINE MILIJARDE NIŠTA NE ZNAČE:Peremo sudove, idemo u crkvu, a tata nam brani OVO!(FOTO)

Suosnivač kompanije "Majkrosoft", Bil Gejts i njegova (bivša) supruga Melinda, imaju troje odrasle dece starosti od 17 do 23 godine, a ovako igleda njihov život.

Vip roditelji
19:51h Autor:
DECA BILA GEJTSA SU SPARTANCI, TATINE MILIJARDE NIŠTA NE ZNAČE:Peremo sudove, idemo u crkvu, a tata nam brani OVO!(FOTO)
Foto: Profimedia

Bil Gejts je treći čovek po bogatstvu u svetu. Svoju doskorašnju suprugu Melindu upoznao je 1987. godine, par se venčao 1994. godine i od tada su u braku. Slavni par je odlučio da svoju decu vaspita skromno.

Iako žive na bajkovitom imanju vrednom 127 miliona dolara u Vašingtonu i u svom vlasništvu imaju nekoliko poseda, njihovi roditeljski metodi slični su onima koje možete videti u prosečnim porodicama.

Zajedno obavljamo kućne poslove

Bil i Melinda vode Fondaciju "Bila i Melinde Gejts", najveću privatnu fondaciju na svetu, koja poseduje imovinu vrednu skoro 47 milijardi američkih dolara, sa svoje dve ćerke i sinom, Dženifer, Fibi i Rori, dele kućne poslove.

Zajedničko pranje sudova svake večeri je tradicija u njihovoj porodici. Melinda je došla na ovu ideju kako bi dokazala činjenicu da "neplaćene" kućne poslove ne bi trebalo uvek da obavljaju žene, a ni muškarci. Takođe, izjavila je da veruje da zajedničko pranje sudova ojačava porodične veze, a deci usađuje osećaj obaveze.

Telefoni su zabranjeni za trpezarijskim stolom

Titan u svetu tehnologije poprilično je strog prema svojoj deci kada se radi o upotrebi tehnologije. Bil i Melinda su svojim klincima zabranili upotrebu gedžeta za trpezarijskim stolom, dok su prvi telefon dobili nakon četrnaestog rođendana. Bil im ograničava vreme koje mogu da provedu gledajući u ekran, jer smatra da na taj način mogu imati kvalitetniji san.

Porodica redovno posećuje crkvu

Tokom jednog intervjua, Bil Gejts je istakao da njegova porodica redovno posećuje crkvu. "Vaspitali smo decu na religiozan način. Oni posećuju katoličku crkvu čiji smo deo Melinda i ja", istakao je Bil Gejts.

Takođe je objasnio da je njegov filantropski rad prvenstveno namenjen smanjenju nejednakosti u svetu, čemu će biti posvećena i njegova deca.

Bil Gejts je pravi revolucionar u polju tehnologije,ali on i Melinda i dalje prate roditeljski model razvijen tokom sedamdesetih. Metod vaspitanja "Ljubav i logika", umanjuje emotivne reakcije poput grdnje, kažnjavanja i pridikovanja deci. Ali, red mora da se zna!

Njihovo prvo dete, ćerka Dženifer, rođena je 1996. godine i diplomirala je na Univerzitetu Stenford. Iskusna je u konjičkom sportu i takmičila se širom sveta.

Drugo dete je dvadesetogodišnji sin Rori Gejts, koji studira na Univerzitetu u Čikagu.

Fibi Gejts, ima 17 godina, treće je dete poznatih roditelja.

(Stil.kurir.rs/RTS)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs