podiže svest o mentalnom zdravlju

Princ Vilijam iskreno o svojim traumama: Odnos između posla i privatnog života doveo me je do ruba!

"Više puta sam za vreme dok sam bio u vojsci, obavljao traumatične poslove u koje su bila uključena deca"

Vip priča 24.01.2019. - 21:05h Autor: story.hr
Foto: EPA / Dominique Ecken

Britanski kraljević, stariji sin prestolonaslednika princa Čarlsa i pokojne princeze Dijane, 36-godišnji princ Vilijam, od prošle je godine sa svojom 37-godišnjom suprugom Kejt i 34-godišnjim bratom Harijem uključen u kampanju koja se bavi podizanjem svesti o mentalnom zdravlju.

 

Kejt Midlton i princ Vilijam prekršili kraljevski protokol: Zbog ovog ih ceo svet voli još više! (FOTO)

foto: AP / Steve Parsons

Na nedavnoj konferenciji u Londonu, princ Vilijam je progovorio o uticaju traumatičnih poslova na mentalno zdravlje, piše The Daily Mail

 

"Više puta sam za vreme dok sam bio u vojsci, obavljao traumatične poslove u koje su bila uključena deca. Nakon što sam dobio vlastitu decu, mislim da me odnos između posla i privatnog života doveo do ruba pa sam počeo da osećam stvari koje nikada ranije nisam iskusio", priznao je princ prilikom konferencije.

 

Poručio je još kako mu je u tom periodu najbitniji bio razgovor s kolegama, ali da čak ni to nije bilo dovoljno za jedan izolovan slučaj.

 

"Postao sam veoma tužan i jako loše sam se osećao zbog određene porodice", dodao je. Pritom je naglasio kako je ima sreće što je radio za vazduhoplovnu ambulantnu službu i Royal Air Force, pa je i napomenuo kako su mu upravo kolege pomogle da se "pomiri" sa ogromnom tugom.

 

"Baš kao što se brinemo o našem fizičkom zdravlju, moramo se brinuti o našem mentalnom zdravlju", zaključio je Vilijam.

 

Mnogi članovi britanske kraljevske porodice sve otvorenije pričaju o ličnim problemima, kao i načinima na koje se oni bore sa traumama.

 

Tako je i princ Hari, mlađi brat princa Vilijama još ranije progovorio o traumama koje je proživljavao nakon smrti svoje majke, princeze Dajane, a o istoj temi je i princ Vilijam otvoreno govorio u više navrata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...