Prava heroina

Reči Radeta Šerbedžije pogodile su ceo Balkan: Ovako se oprostio od drage prijateljice Milene Dravić! (VIDEO)

Milena je, kaže, želela da zagrli ceo svet, jer se samo tako osećala srećnom, a njene su oči zapravo jugoslovenski film

Vip priča
Autor:
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Glumačka legenda jugoslovenskih prostora Milena Dravić napustila nas je preksinoć u 79. godini, a Rade Šerbedžija je otkrio da ga je teško pogodila vest o njenoj smrti.

 

– Dve i po godine, otkako se Milena razbolela svi smo se trudili da joj pomognemo, da joj u nečemu olakšamo. Izgubili smo božanstvenu i časnu glumicu, a pre svega toga jednog velikog i iskrenog prijatelja. Vest me zaista pogodila, nedostajaće mi – ispričao je za 24sata Rade Šerbedžija (72).

 

Glumac je svojoj, kako sam kaže, celoživotnoj prijateljici, napisao i poglavlje u njenoj monografiji.

 

Nije mogla da prežali njegovu smrt: Ovako je Milena Dravić govorila o Gagi u junu! (VIDEO)

foto: Kurir / Dragan Kadić

– Milena je bila filmski aktivista, uvek na svom zadatku. Spremna, odlučna i hrabra. Uvek na strani slabih i nesrećnih. Uvek protiv nepravde i uvek protiv gluposti. I protiv vlasti kao takve. Kao prava heroina znala je uvek da stane na stranu svog naroda i svoje publike – naglasio je Rade kako će se prisećati glumačke dive.

 

Milena je, kaže, želela da zagrli ceo svet, jer se samo tako osećala srećnom, a njene su oči zapravo jugoslovenski film.

 

– Blagost naše Milene dolazila je od njene detinje zaigranosti životom. Uvek je bila spremna da se igra, da mašta i da iznova sanja. Svojim toplim dlanovima grlila je svaki novi dan i svaki novi film – ističe glumac.

 

Milenu, uveren je, nikada nećemo zaboraviti.

 

Njeno filmsko lice treperi u našim sećanjima. I kada zatvorimo oči, hiljade malih celuloidnih kvadratića namiguje njenim plavim očima i ne da nam da ostarimo. To je večni film koji nam je svojim licem podarila – zaključio je Šerbedžija.

 

Svi plaču za njom: Evo kako su Milena Dravić i Dragan Nikolić postali najlepši par stare Jugoslavije! (VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...