ovako se rodila ljubav

Svi plaču za njom: Evo kako su Milena Dravić i Dragan Nikolić postali najlepši par stare Jugoslavije! (VIDEO)

U vreme kada su se sreli, Milena je već bila velika glumačka zvezda, a Dragan je tek počinjao karijeru

Celebrities
14:23h Autor:
Svi plaču za njom: Evo kako su Milena Dravić i Dragan Nikolić postali najlepši par stare Jugoslavije! (VIDEO)
Foto: Printscreen Jutjub/Klavijaturaž

Po mišljenju mnogih, Milena Dravić i Dragan Nikolić bili su najlepši glumački par stare Jugoslavije.

U vreme kada su se sreli, Milena je već bila velika glumačka zvezda, a Dragan je tek počinjao karijeru. Upoznali su se na snimanju filma Horoskop, a iz druženja se kasnije rodila i ljubav. Nedugo potom, rešili su da otpočnu zajednički život.

Venčali su se 1971. godine, tokom snimanja novogodišnjeg TV filma "Kako su se volele dve budale", po tekstu Duška Radovića. U pauzi između snimanja, tražili su dodatnih sat vremena, otišli u opštinu Vračar i sklopili brak.

Preminula legenda jugoslovenskog glumišta: Napustila nas je Milena Dravić u 79. godini!

foto: Kurir/Damir Dervišagić

U retkim prilikama, kada su javno pričali jedno o drugome, uvek su isticali da im je bračni drug najveća podrška, ali i najstroži kritičar.

„Za brak koji traje četiri decenije može da se nađe više razloga da se on prekine, nego da opstane. Ali, najlakše je nešto preseći i završiti, mnogo je teže boriti se da se brak sačuva. Ponekad i mala svađa može osvežiti dan. Ponekad je potrebno i biti ljubomoran, jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi", rekao je jednom prilikom Dragan.

Milena Dravić se tri puta udavala, a on je bio njen prvi suprug: Ona je bila i ostala moja najveća ljubav! (FOTO)

Velika ljubav dočekala je i starost. Na njihovom primeru može da se uči.

Milena Dravić je glumila u preko sto filmskih ostvarenja. Popularnost joj je donela saradnja sa Ljubišom Samardžićem. Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima Kozara, Ljubavni život Budimira Trajkovića, Rad na određeno vreme, Moj tata na određeno vreme, Sekula se opet ženi, Nije lako sa muškarcima i Zona Zamfirova.

Poznata je još i kao učiteljica iz kultne serije Priče iz Nepričave, Vera iz Policajca sa Petlovog brda, zatim kao Vukosava Petrović i Spomenka iz TV–komedija Pozorište u kući i Lud, zbunjen, normalan. Sa svojim trećim suprugom i kolegom Draganom Nikolićem je od 1972. do 1974. vodila popularni šou program Obraz uz obraz.

Nije mogla da prežali njegovu smrt: Ovako je Milena Dravić govorila o Gagi u junu! (VIDEO)

Dobitnica je Nagrade za najbolju sporednu glumicu na Kanskom filmskom festivalu, specijalne nagrade Zlatna ruža na Filmskom festivalu u Veneciji, najprestižnijih srpskih nagrada Dobričin prsten i „Žanka Stokić“ za celokupan doprinos jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji, nagrade „Joakim Vujić”, nagrade Pavle Vuisić na Filmskim susretima u Nišu, četiri Zlatna ćurana na Danima komedije u Jagodini i čak rekordnih deset Zlatnih arena na Filmskom festivalu u Puli.

Zbog toga je često smatraju najvećom zvezdom u istoriji srpske i jugoslovenske kinematografije.

Iako je preminula, njen lik će nastaviti da živi i bude prisutan među srpskim narodom.

Danas za njom plaču svi.

Milena Dravić dobitnica Dobričinog prstena: Najveće glumačko priznanje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs