uz ljubav je sve lakše

Biljana Tipsarević za Stil o modi, braku i najvećim strepnjama: Teški momenti su nas učinili jačim!

Biljana Tipsarević (35) je stekla status jedne od najcenjenijih modnih dizajnerki mlađe generacije, a u njenim sofisticiranim modelima rado koračaju žene kako u Srbiji, tako i širom Evrope

Vip priča
22:34h Autor:
Biljana Tipsarević za Stil o modi, braku i najvećim strepnjama: Teški momenti su nas učinili jačim!
Foto: Patrick Reyonso

Kada je 2012. godine diplomskom kolekcijom uplovila u svet mode, a godinu dana kasnije održala svoju prvu samostalnu reviju na Fešn viku, bilo je jasno da će potisnuti zvanje supruge Janka Tipsarevića.

Zahvaljujući predanom radu, njeno ime je danas i te kako cenjeno u modnim krugovima, a ljubavna bajka sa proslavljenim teniserom traje trinaest godina, od toga osam u braku. Dolaskom ćerke Emili na svet pre četiri godine, njihov život dobio je novu dimenziju.

Biljana je za Stil otvorila vrata svog sveta mode, otkrila kako su se ona i Janko nosili sa njegovim brojnim operacijama benignih tumora, šta su iz toga naučili i od čega danas strepi.

S obzirom na to da je završila kolekciju "Mesečeva prašina" za proleće/leto 2019, razgovor smo počeli pitanjem odakle je crpela inspiraciju.

Biljana Tipsarević: Minimalizam sa dozom glamura

foto: Dušan Petrović

"Kolekcija je inspirisana zlatnim dobom Holivuda i moj je iskorak ka inostranom tržištu. Silueta je lepršava, modeli su pomalo konzervativni sa mističnom dozom zavođenja i koketiranja na najelegantniji način. Ženstvenost i elegancija kao moji modni imperativi, prisutni su u svakom komadu. Prvi deo kolekcije je izrađen od najfinije svile i brokata, a drugi deo čine haljine koje su ručno rađene sa pažljivo dizajniranim motivima cveća sa prefinjenim biserima i perlama.

Kolekcija Biljane Tipsarević: Pravo letnje osveženje! (FOTO)

foto: Dušan Petrović

Koliko je teško baviti se modom u Srbiji?

"Svako od nas se bori u svojoj industriji onako kako najbolje zna i može. Uspeh i rezultat dolaze samo onda kada ste maksimalno posvećeni onome što radite, a to sa sobom naravno nosi određenu "težinu".

Mislite li da se žena sa stilom rađa ili se stil vremenom stiče?

"Stil je nešto što se gradi godinama i nešto što nosite iz kuće . Svakako da okruženje i posao kojim se bavite ima uticaja, ali u vašem stilu se ogleda vaš karakter. Stil govori mnogo o vama, ne samo o tome koliko imate smisla da se prikladno i lepo obučete, već oslikava vaše raspoloženje i stav o sebi i onome što jeste u suštini.

Biljana Tipsarević: Elegantna mama sa savršenom linijom (FOTO)

foto: Kurir/Damir Dervišagić

Šta svaka žena mora da ima u svom garderoberu ove jeseni?

"Odlično skrojena odela. Ove sezone je posebno naglašen trend karoa, tako da i ove jeseni pripremam predivna odela sa kariranim motivima. Oversized kaput sa velikom kragnom u kamel i cigla boji su apsolutni trend.

Biljana Tipsarević otkriva recept za uspeh: Ne mogu da kažem da sam samo modni dizajner! (FOTO)

foto: Jovana Tomašević

Vaš brak sa Jankom je prošao kroz razna iskušenja- njegove brojne povrede i operacije, a otvoreno je pričao kako je bio depresivan. Kako ste se nosili sa tim?

"Bilo je lepih, i kao što ste i sami rekli, manje lepih momenata. Ali sve je to život i upravo te situacije u kojima ne teče sve glatko su i najbolji ispiti u braku. Ukoliko ste pravi, teški životni momenti mogu samo da ojačaju zajednicu i učine je još kvalitetnijom. Mnogo samo naučili iz perioda kada je Janko imao veliki problem sa povredama i operacijama benignih tumora. Volimo da čuvamo sećanja samo onih lepih momenata, a iz ovih drugih izvlačimo pouke. Ljubav i podrška porodice su ono najvažnije što imate.

Ljubav duga 10 godina: Ovako su se zavoleli Biljana i Janko Tipsarević!

foto: Kurir/Damir Dervišagić

Kako prevazilazite bračne nesuglasice, ko prvi popušta?

"Nije važno ko prvi popušta, nikada nisam gledala na to tako. Važno je da se iz svakog nesporazuma izađe i da on bude konstruktivan za neka dalja iskustva. Mi smo veoma slični, imamo iste sisteme vrednosti, ciljeve, ambicije. Mislim da je za brak važno da su supružnici slične prirode i temperamenta".

Biljana Tipsarević iskrena: Ne smeta mi da me zovu Jankovom ženom, ali najdraže zvanje mi je mama!

foto: Patrick Reyonso

Poznato je da ste njegova najveća navijačica i da ste ga uvek bodrili na mečevima kad god je to bilo moguće. Koliko on prati vaš rad?

"Mi smo jedno drugom velika podrška u svim životnim segmentima, pa tako i u našim profesionalnim obavezama. Uvek sam ga pratila na mečevima i u budućnosti ću biti tamo gde mu budem bila potrebna. Ipak, naš prioritet je sada Emili, pa tako svoje obaveze usklađujem prema njoj. Janko je upućen u sve ono što radim i velika mi je podrška, upravo u onim danima kada kolekcije privodim kraju i kada znam u ateljeu sa svojim timom da provedem i više od 12 sati".

Biljana Tipsarević: Moja ljubav, moj život! (FOTO)

foto: Kurir / Damir Dervišagić

Koliko vas je majčinstvo promenilo?

"Promenilo me je kao i svaku drugu ženu. Promene vam se prioriteti u životu i centar vašeg sveta postaje dete. Osetite ljubav za koju niste znali da postoji. Ljubav prema detetu je za mene najlepši osećaj na svetu".

Ko je popustljiviji roditelj, a ko stroži?

Janko je definitivno stroži, a ja popustljiva. Sa ćerkom gradim jedan drugarski odnos i za sada nam dobro ide. Emili je izuzetno veselo, neposredno i druželjubivo dete.

Biljana Tipsarević: Emili najviše liči na Janka! (FOTO)

foto: Kurir / Damir Dervišagić

Čemu učite Emili, šta vam je najbitnije u vaspitanju?

"Trudimo se da joj našim ponašenjem dajemo najbolji primer. Važno nam je da joj usadimo prave društvene vrednosti, da je naučimo da ih sama prepozna i da se na osnovu njih odnosi prema okolini. Mislim da je u današnje vreme ipak najveća briga roditelja kako naučiti dete obazrivosti i pripremiti ih na sve ono što sa sobom donosi spoljni svet, a koji se mnogo razlikuje od topline porodičnog doma. To je trenutno moja najveća roditeljska strepnja".

(Razgovarala: Aleksandra Isailović)

Raznežila se Biljana Tipsarević: Ovo je najbolja porodica na svetu (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs