Da li ste znali?

Šon Koneri, škotski div nežnog srca: Najveći šmeker 20. veka se pre glume bavio ovim! (FOTO)

Legendarni glumac napunio je 88 godina

Vip priča
Autor:
Šon Koneri, škotski div nežnog srca: Najveći šmeker 20. veka se pre glume bavio ovim! (FOTO)
Foto: Profimedia

Vitez i škotski glumac Tomas Šon Koneri proslavio je 88. rođendan!

U svojoj bogatoj karijeri vrednoj divljenja odigrao je brojne uloge. Međutim, najviše je ostao upamćen po svojim ulogama u čak sedam filmova o Džejmsu Bondu, britanskom tajnom agentu, što mu je i donelo titulu najprivlačnijeg muškarca 20. veka.

I dok danas važi za vrhunskog glumca, nagrađenog Oskarom i Zlatnim globusima, njegov put prema glumačkoj karijeri bio vrlo zanimljiv. Štaviše, i o samom njegovom životnom putu bi mogao da se snimi film!

Od rane mladosti do statusa kultnog glumca promenio je brojne poslove!

Odrastao u domu, danas broji milione: Neverovatna životna priča supruga Jelene Karleuše! (FOTO)

foto: Profimedia

Član Britanske kraljevske mornarice

Baš kao i sam Džejms Bond, Šon Koneri se kao mladić pridružio Britanskoj kraljevskoj mornarici i imao nameru da se tu zadrži. Kao pravi mornar, napravio je dve tetovaže, od kojih je jedna bila posvećena ocu i majci, a druga njegovoj voljenoj Škotskoj. Kako je rekao u brojnim intervjuima, navikao se na mornarski život i uživao u njemu, ali zbog problema s dvanaestopalačnim crevom morao je na hitnu operaciju, a potom je zbog zdravstvenog stanja otpušten iz vojske. Ipak, primao je novčanu naknadu u tom periodu dok je tražio svoj dalji put.

Od ružnog pačeta do seks simbola: Životna priča Dastina Hofmana! (FOTO)

foto: Profimedia

Bodibilder na takmičenjima lepote

Nema sumnje da u Džejmsu Bondu uvek tražimo njegovu snagu i mišićavost, ali, da li ste znali da je sam Koneri bio pravi bodibilder, a da je kasnije i poslužio kao inspiracija za stvaranje Bonda kakvog poznajemo danas? Trenirao ga je bivši vojni trener i Koneri se zaista sav posvetio tome!

Svoje izvajano telo pokazivao je čak i na takmičenju za Mistera Univerzuma, gde je navodno osvojio treće mesto, a redovno je radio i kao model. Ipak, kako je sam rekao, to je bio vrlo zahtevan posao jer "nije bilo jednostavno mirno stajati po sat vremena".

Životna priča omiljenog holivudskog snagatora: Tužno detinjstvo i jedna izdaja koju nikad nije zaboravio! (FOTO)

foto: Profimedia

Dadilja lokalnoj deci

Ovaj škotski div, kako ga nazivaju zbog njegove visine od 189 cm, pokazivao je i svoju nežnu stranu već od rane mladosti. Nakon što je morao da odustane od mornarice, a posao modela nije donosio previše zarade, Koneri je tražio brojne načine da preživi. Raznosio je mleko, radio kao spasilac na plaži, čak je bio i dadilja. Naime, Šon Koneri je na duži period uvek uskakao kada je trebalo pričuvati dete lokalnog novinara i njegove supruge.

Zamalo fudbaler

Kako je imao dobre telesne predispozicije, snagu i očigledan talent za sport, Koneri je bio dobar i u fudbalu. Jednom prilikom ga je zapazio i fudbalski menadžer i odmah na licu mesta mu ponudio ugovor. Međutim, u tom trenutku Koneri je već imao 23 godine i smatrao je da bi njegova profesionalna karijera u tom području mogla da potraje svega nekoliko godina. Dok je obožavao da zaigra pokoju utakmicu s prijateljima ili kasnije u dobrotvorne svrhe, profesionalnu karijeru ipak je ostavio po strani.

Godinama se kajala, sahranila svu braću i sestre, veliku tajnu odnela u grob: Teška životna priča Arete Frenklin!

foto: Profimedia

Napokon toliko željena gluma

Odustavši od fudbala, Koneri je čvrsto odlučio da želi da postane glumac i radio sve kako bi uspeo u tome. Snimao je reklame, igrao sporedne, sada već zaboravljene uloge, ali karijera mu se zauvek promenila kada je 1961. godine odigrao glavnu ulogu u prvom filmu o Džejmsu Bondu, Dr. No.

Reditelj je nakon premijere bio toliko oduševljen njime i pažnjom koju je izazvao da je kasnije Bondu dodavao već spomenute osobine temeljene na liku samog Konerija.

Sve ostalo je istorija - upisao se u filmsku industriju kao jedan od najboljih glumaca svih vremena, a ujedno i kao najprivlačniji glumac koji je igrao Bonda.

Majka alkoholičarka ga zamalo uništila, a sada radi kao čistačica dok on zarađuje milione: Teška životna priča slavnog fudbalera! (FOTO)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs