pročitajte

12 najbogatijih žena na svetu za koje nikad niste čuli: Udovice, udavače i uspešne dame! (FOTO)

Ove dame definitivno znaju kako da nagomilaju kapital, ali i kako da ga zadrže

Vip priča
17:33h Autor:
12 najbogatijih žena na svetu za koje nikad niste čuli: Udovice, udavače i uspešne dame! (FOTO)
Šarlot Kaziragi, Foto: Profimedia

Danas je na svetu otprilike 2400 milijardera, a žene čine oko 12 posto njih s bogatstvom od 930 milijarde dolara. Kod pomisli na najbogatije žene, većina će pomisliti slavne glumice, top modele ili pak supruge najbogatijih biznismena - ali to su većinom stereotipi.

Pogledajte ko su i kako izgledaju najbogatije žene na svetu. 12. Šeika Mozah, Katar (58 godina) Njeno bogatstvo se procenjuje na 10 miliona dolara, a lepa Šeika je druga supruga katarskog emira Hamada bin Kalifa Al-Tanija i majka sedmoro dece.

Ona je ne samo društvena i politička aktivistkinja, već takođe lobira za napredak u nauci i tehnologiji u svojoj zemlji.

Nagrađena je s brojnim počasnim doktoratima ali je je nebrojeno puta nazvana Prvom damom s najviše stila u svetu.

11. Ivanka Trump, SAD (35 godina)

A post shared by Ivanka Trump (@ivankatrump) on

Njeno bogatstvo se procenjuje na 740 miliona dolara, a iako je mogla da živi luksuzno na račun svoga oca, njegova naslednica je odlučila da i sama postane uspešna poslovna žena.

A post shared by Ivanka Trump (@ivankatrump) on

Vlasnica je nekoliko kompanija, često se pojavljuje na televiziji, a objavila je i dve knjige: "The Trump Card: Playing to Win in Work" i "Women Who Work"..

A post shared by Ivanka Trump (@ivankatrump) on

Uprkost natrpanom rasporedu pronašla je vremena za porodicu, pa ima dva sina i ćerku.

10. Pansi Ho, Kina (54 godine)

Njeno bogatstvo se procenjuje na 3,4 milijarde dolara. Ona je ćerka Staleja Hoa, poznatog kao "kralja kocke".

A post shared by Edith (@edith_baby2018) on

Pansi je najbogatija od 17-ero dece u porodici Ho zahvaljujući svom preduzetničkom duhu i pokretanju brojnih kompanija, a danas ona ima više novca nego njen otac, koji mora da je vrlo ponosan na svoju ćerku. 9. Margarita Lui-Drajfus, Francuska (55 godina)

Margarita Lui-Drajfus, rođena kao Margarita Bogdanova, je najbogatija poslovna žena iz Rusije na svetu, a njeno se bogatstvo procenjuje na 5,3 milijarde dolara. Nakon smrti njenog supruga, postala je predsednica upravnog odbora Lui Drajfus grupe i vlasnica fudbalskog kluba "Olympique" iz Marseja. Pre nekoliko godina se preudala pa je uz pomoć veštačke oplodnje rodila dve ćerke - blizankinje. 8. Kari Perodo, Singapur (66 godina) Porodičan posao koji je zapravo jedna od najvećih naftnih kompanija u svetu, prešao je u njene ruke nakon smrti njenog supruga, Hjuberta Peroda 2006. godine. Kompaniju danas vodi njen sin, dok se ona bavi humanitarnim radom. 7. Šarlot Kaziragi, Monako (31 godina)

Ona je osma u redu nasledne linije Monaka. Unuka Grejs Keli radi kao novinarka, a svoje slobodno vreme posvećuje jahanju. Njeno bogatstvo se procenjuje na 5,7 milijardi dolara. 6. Kristi Valton, SAD (68 godina) Udovica Džona T. Valtona ima bogatstvo koje se procenjuje na 6,1 milijardu dolara. Njen suprug je bio sin osnivača trgovačkog lanca Vol-Mart. Smatra se vrlo uticajnom ženskom filantropkinjom koja se, osim posla, bavi humanitarnim radom.

Ona je definitivno najbogatija Čileanka koja i dalje vrlo uspešno vodi porodičan posao. 4. Loren Pauel Džobs, SAD (53 godine) Udovica osnivača "Apple-a" ima bogatstvo koje se procenjuje na 20 milijardi dolara. Nakon što je nasledila deonice "Apple-a", postala je jedna od najbogatijih žena na svetu. Vodi svoj biznis i učestvuje u velikom broju humanitarnih projekata. 3. Suzan Klaten, Nemačka (55 godina) Ona, zajedno sa svojim bratom, odi uspešnu farmaceutsku kompaniju, a osim toga vlasnica je polovine deonica "BMW-a".

foto: Profimedia

Najbog0atija žena Nemačke uspešno vodi svoj posao, a slobodno vreme provodi sa porodicom.

2. Alis Valton, SAD (67 godina)

foto: Profimedia

Ona je još jedna milijarderka koja se obogatila zahvaljujući Vol-Martu. Njeno se bogatstvo procenjuje na 38,7 milijarde dolara, a ona je ćerka Sema Valtona. Veliki je ljubitelj umetnosti pa je dobar deo novca koji ima pohranjen u skupcenim slikama.

1. Lilijan Betenkur, Francuska (94 godine) Kraljica "L'Oreala" je do smrti u septembru prošle godine bila najbogatija i najstarija od milijarderki s bogatstvom od 43,1 milijarde dolara. Još uvek nijedna od milijarderki nije prešla tu cifru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs