Jedna od najmoćnijih žena na svetu

Detalji iz života Margaret Tačer koje sigurno niste znali: Zbog ciplela izazvala skandal u Rusiji! (FOTO)

Jedini put kada je pristala da nosi pantalone bilo je kada je sišla u rudnik

Vip priča
Autor:
Detalji iz života Margaret Tačer koje sigurno niste znali: Zbog ciplela izazvala skandal u Rusiji! (FOTO)
Foto: Profimedia

Uvek u suknji i na visokim potpeticama, nekadašnja britanska premijerka Margaret Tačer bila je oličenje stila i elegancije. Celu političku karijeru borila se sa mnogobrojnim protivnicima i otvorenim neprijateljima, a svoje stavove je branila nepokolebljivom upornošću. I kada je u pitanju oblačenje i privatan život, "čelična lejdi" je živela po interesantnim pravilima.

Pažnju javnosti naročito su privlače neke odevne kombinacije "čelične Lejdi".

Čarls Pauel, lični sekretar Margaret Tačer, ispričao je da je za sahranu sovjetskog lidera Jurija Andropova, u februaru 1984. godine, premijerka morala zbog velike hladnoće da pozajmi krzneni kaput i čizme.

Životna priča Džudi Garland: Stotine ljubavnika, brak sa homoseksualcima i smrt u 47. godini! (FOTO)

foto: Profimedia

– Njen telohranitelj je stajao iza nje, sa nabreklim džepovima za koje su ruski bezbednjaci mislili da kriju impresivno naoružanje. Kada su se vratili u Kremlj, ona je skinula čizme, a on je iz džepova izvadio i dodao joj cipele na štiklu – kazao je Pauel čije reči citira katalog.

Njena asistentkinja Sintija Kroford rekla je da je vodila dnevnik odeće kako se premijerka ne bi dva dana zaredom pojavila u istom izdanju.

– Mrzela je pantalone, mislim da smo kupili dva ili tri kostima sa pantalonama koja ona nikada nije htela da obuče. Jedini put kada je pristala da nosi pantalone bilo je kada je sišla u rudnik – ispričala je Krofordova, koja je više od 35 godina radila za britansku premijerku.

Životna priča najveće dive svih vremena: Majka je ostavila u sirotištu, izgubila najveću ljubav, ćerka promenila pol!(FOTO)

foto: Profimedia

Ćerka krojačice i piljara, Margaret Tačer imala je običaj da "reciklira" dugmiće, odšivajući ih s jednog odevnog predmeta i zašivajući ih na drugi.

– Nismo bacali dugmad, posebno zato što su mnoga bila veoma skupa – objasnila je Krofordova.

Famozne tašne Margaret Tačer morale su da budu dovoljno velike da u njih stane kutija s puderom, karmin, češalj, mala beležnica s nalivperom, ali i savijena dokumenta veličine A4.

Interesantno je, tvrdi Sintija Kroford, da se Margaret Tačer trudila da se svaki put obuče u bojama zemlje koju je posećivala.

Muškarci je obožavaju, žene zavide: Životna priča Mišel Fajfer! (FOTO)

foto: Profimedia

– Kada je otišla u Izrael, na primer, Tačerova je nosila svetloplavi kostim sa krem obrubom, u boji izraelske zastave, a kada smo bili u Poljskoj bila je obučena u zeleno jer je to boja nade u Poljskoj – rekla je Krofordova.

Margaret Tačer je bila prva žena predsednik Konzervativne stranke, a potom i prva žena predsednik vlade Ujedinjenog Kraljevstva. Taj položaj je držala od 4. maja 1979. do 28. novembra 1990, što je najduži mandat jednog predsednika vlade Ujedinjenog Kraljevstva od 1827. godine.

Životna priča najveće holivudske dive: Život u visokom društvu, samoubistvo brata i ljubavna afera duga 26 godina! (FOTO)

foto: Profimedia

Poznata je po odličnim odnosima sa Ronaldom Reganom, koji ju je izuzetno cenio, kao i po načinu na koji 1982. vodila Ujedinjeno Kraljevstvo u Folklandskom ratu. Zbog svojih nepokolebljivih stavova i žestinom sa kojom se zalagala za ono u šta je verovala, dobila je nadimak "Čelična Lejdi".

Jedna od najmoćnijih žena sveta umrla je 8. aprila 2013. u 87. godini života.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs