obavezno pročitajte

Melanija Tramp stigla u Ameriku pod čudnim okolnostima: Prva dama pod istragom! (FOTO)

Ovih dana američki novinari su okupirani otkrivanjem statusa državljanstva prve dame Melanije Tramp, koja je iz rodne Slovenije u Sedinjene Američke Države stigla pre tačno 17 godina, i to pod vrlo zanimljivim okolnostima

Vip priča
10:17h Autor:
Melanija Tramp stigla u Ameriku pod čudnim okolnostima: Prva dama pod istragom! (FOTO)
Melanija Tramp, Foto: EPA / Jim Lo Scalzo

Svi koji su se bar jednom prijavljivali za bilo koji oblik američke vize, znaju koliko je težak proces dobijanja iste, a strogih uslova koje pri tom treba zadovoljiti ima i previše. Proces postaje još komplikovaniji kada su u pitanju zelene karte i dobijanje statusa američkog državljanstva,ali kod aktualne prve dame Melanije Tramp sve je teklo neverovatno glatko i bez ikakvih problema, piše Vašington Post.

Prva dama u mladalačkoj kobinaciji: Melanija Tramp ponela najpopularniji komad sezone! (FOTO)

foto: Profimedia

Tada 24-godišnja Melanija Knavs stigla je prvi put u Ameriku turistički 27. avgusta 1996. godine pa joj je u oktobru iste godine američka ambasada u Sloveniji odobrila radnu dozvolu, a koju je prožavala pet puta. Podsetimo, Melanija se bavila manekenstvom i modelingom.

Svoju ljubavnu vezu sa Donaldom Trampom započela je 2000. godine, a samo godinu dana nakon zatražila je u Ljubljani takozvanu "Einstein" vizu (EB-1), koja je inače rezervisana za osobe sa izvanrednim sposobnostima.

Prema podacima sa službenih vladinih stranica, ta viza se uglavnom izdaje Univerzitetskim profesorima, istraživačima, naučnicima, visokopozicioniranim menadžerima i rukovodiocima važnih preduzeća. Podnositelji zahteva za vizu treba da prilože i određene dokaze koji opravdavaju njihove titule o radu. To može biti na primer "Pulicerova nagrada" ili olimpijska medalja ili pak određene objave o vama u profesionalnim ili glavnim trgovačkim publikacijama i medijima.

Melanija Tramp sa veštačkim osmehom na licu: Štikle i bomber jakna za sportski događaj godine! (FOTO)

foto: Profimedia

Pre nego što se udala za Trampa 2005. godine Melanija je nosila razne revije na aktualnim Nedeljama mode po svetu, ali nikada nije stekla status supermodela. Jedan od značajnijih poslovnih angažmana iz tih dana bilo je snimanje za prestižni časopis "Sports Illustrated", kada je u bikiniju pozirala na plaži.

Melanija je 2001. dobila spomenutu vizu sa još 20-ak ljudi iz svoje zemlje, a sada, 17 godina kasnije, njen je ulazak u Ameriku pod lupom. Afera oko vize dolazi samo nekoliko dana nakon što je objavljeno da su i njeni roditelji Viktor i Amalia Knavs dobili stalnu boravišnu dozvolu u SAD-u, dok istovremeno Tramp od dolaska na vlast postrožuje uslove ulaska stranaca u zemlju.

O svemu se oglasio i advokat prve dame Majkl Vajlds.

"Gospođa Tramp je bila i više nego kvalifikovana i prihvatljiva za dobijanje "EB-1 vize", zato nema razloga da se ovo pitanje javno provlači, pogotovo kada znamo koliko joj je privatnost važna", kratko je prokomentarisao Vajlds.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs