jednu ženu nikad nije preboleo

IZGUBIO ŽENU SVOG ŽIVOTA, JEDNA LAŽ MU OKRENULA SVET NAOPAČKE: Neverovatna sudbina Džeka Nikolsona! (FOTO)

Jedan od najvećih ženskaroša Holivuda, Džek Nikolson tokom svoje karijere bio je upleten u velike skandale, ljubavne trouglove, ali i u razne priče vezane za konzumaciju različitih droga...

Vip priča
IZGUBIO ŽENU SVOG ŽIVOTA, JEDNA LAŽ MU OKRENULA SVET NAOPAČKE: Neverovatna sudbina Džeka Nikolsona! (FOTO)
Džek Nikolson, Foto: Profimedia

Džon Džozef Nikolson, poznatiji kao Džek Nikolson, roden je 22. aprila 1937. godine. Poznati je Američki glumac i reditelj, koji iza sebe ima karijeru dugu preko 60 godina.

Nikolson je poznat po raznim ulogama koje je odigrao, od sporednih, satiričnih komedija, romantičnih uloga ali i mračnih antiheroja, kao i zastrašujučih karaktera.

Nikolson je 12 puta bio nominovan za nagradu Oskar. I to je najviše nego što je ijedan drugi muškarac postigao. Ima dva Oskara za najbolju mušku ulogu, jednu za film "Let iznad kukavičjeg gnezda" i drugi za romatničnu komediju "Dobro da bolje ne može biti." Takode, dobio je Oskara i za sporednu ulogu u filmu "Vreme nežnosti." Jedan je od tri glumaca koji ima tri Oskara. Druga dva su Danijel Dej Luis i Šon Pen.

Ona je uspela da ukroti najvećeg zavodnika 20. veka: Ja sam se u njega zaljubila i želela da budem sa njim do kraja života! (FOTO)

foto: Profimedia

ODRASTANJE

Džek Nikolson je roden u Nju Džerziju. Sin je zabavljačice Džun Frensis. Ona se sa 18. godina udala za šoumena Donalda Furčila 1936. godine, ali se ispostavilo da je on već bio oženjen. Danas se sumnja da je otac Džeka Nikolsona bio njen menadžer, ali Džun tu informaciju nikada nije potvrdila. S obzirom da je Džun imala svega 18 godina i bila neudata, njeni roditelji su se složili da odgajaju Nikolsona kao svoje dete, a da mu njegova majka glumi sestru.

1974. godine, Tajms magazin je otkrio istinu ali su i njegova majka i baka već bile preminule. Kada je saznao istinu, Nikolson ke rekao da je imao veoma traumatično iskustvo, ceo njegov život mu se srušio.

Celo svoje detinjstvo proveo je u Nju Džerziju, gde je pohađao i osnovnu i srednju školu. 1957. godine, Džek se pridružio Vazdušnoj nacionalnoj gardi, gde je proveo više od dve godine ali nije odlazio u rat.

Dajan Kiton: Bila je smrtno zaljubljena samo jednom, nikada se nije udala, a sa 50 godina usvojila dvoje dece! (FOTO)

foto: Profimedia

HOLIVUD

Nikolson je došao u Holivud 1954. godine, kada je imao samo 17 godina, i to u posetu svojoj rođenoj sestri. Našao je posao u kancelariji MGM studija, gde je radio na animaciji. Ponudili su mu posle nekog vremena stalno zaposlenje, ali je on tu priliku odbio, u želji da se oproba u glumi.

Učio je glumu u grupi u jednom čuvenom pozorištu, posle koje je počeo da se pojavljuje u sapunicama. Prvu ozbiljniju ulogu ostvario je u visoko budžetnom filmu " The Cry Baby Killer", gde je imao glavnu ulogu. Sledećih desetak godina pojavljivao se u raznim filmskim ostvarenjima ali se pravi proboj još nije dogodio.

Kako je počeo da gubi nadu o tome da ce ostvariti veliki uspeh u Holivudu kao glumac, Džek je počeo da se bavi po malo i poslovima iza kamere. Oprobao se kao pisac i reditelj. U jednom njegovom filmu su čak zaigrali čuveni Piter Fonda i Denis Hoper. Fonda je bio impresioniran mladim Džekom Nikolsonom.

Harisona Forda život nije mazio: Najpovučeniji glumac na svetu, milioner kojem novac ništa ne znači! (FOTO)

foto: Profimedia

Film nije napravio uspeh, ali reči koje je čuo od svog kolege su ga ohrabrile.

Onda je usledio veliki film, posle koga je njegova karijera krenula uzvodnom putanjom. Naime, dobio je malu ali značajnu ulogu u filmu "Easy Rider", u kojem je igrao advokata koji ima problem sa picem. Za tu ulogu dobio je svoju prvu nominaciju Oskar. Film je postigao neverovatan uspeh, i kod publike i kod kritike, a to je nagradila i Akademija, zlatnom statuom.

Nakon velikog uspeha, počele su da pristižu i bolje prilike za Nikolsona, izmedu ostalih i film "Five Easy Pieces," za koji glumac kaže da je dugo vremena po njoj bio i prepoznatljiv.

1974. godine, uloga u filmu "Kineska četrvt" reditelja Romana Polanskog donela mu je još jednu nominaciju za nagradu Oskar. Film je postao kultni, a čak je njegovu glumu ishvalio i najtrožiji kritičar Holivuda, Rodžer Ebert.

U to vreme, uživajući veliku slavu, Džek je nastavio da se druži sa kontraverznim rediteljem Romanom Polanskim, i bio mu veliki prijatelj nakon ubistva njegove žene, Šeron Tejt, koju je pored drugih, ubio Čarls Menson.

1977. godine, tri godine posle filma "Kineska četvrt", Polanski je uhapšen za seksualno zlostavljanje 13-godišnje Samante Gejmer u kući Džeka Nikolsona. Nikolson u tom momentu nije bio kod svoje kuće, bio je na snimanju, a njegova tadašnja devojka Anđelika Hjuston koja je tada živela sa Nikolsonom, bila je u kući kada se navodno silovanje dogodilo, ali je rekla policiji da se ništa neobično nije odigralo u toj kući tog dana. Izjavila je da su sve vreme bili u istoj sobi i da se ništa takvo nije desilo.

Brus Vilis, opasan momak mekog srca: Imao sam devojke i pre nje, ali nijedna joj nije bila ni do kolena! (FOTO)

foto: Profimedia

Osamdesetih godina prošlog veka za Nikolsona su predstavljale niz uspeha u karijeri. Igrao je u najčuvenijem hororu svih vremena "Isijavanje", čuvenog reditelja Stenlija Kjubrika, "Let iznad kukavičjeg gnezda," koji mu je doneo Oskara za najbolju mušku ulogu. U ljubavnom filmu "Poštar uvek zvoni dva puta" igrao je pored seksi glumice Džesike Lang, a o njihovoj hemiji sa velikog platna se pričalo mnogo pošto je film doživeo svetsku premijeru.

1989. godine odigrao je jednu najzanimljivijih uloga u svojoj karijeri. U filmu "Betmen" Nikolson je bio psihotični ubica, Džoker. Takav uspeh filma niko nije očekivao, a sam Nikolson je rekao za tu ulogu da je delimično zadovoljan svojom izvedbom, ali da mu je drago s obzirom da je u pitanju projekat koji danas spada u "pop art."

Devedesete su donele glumcu još nekoliko naslova koji će ostati upamćeni u filmskom stvaralaštvu. "Nekoliko dobrih ljudi", i neponovljiva uloga u filmu "Dobro da bolje ne može biti", film koji zaradio neverovatnih 314 miliona dolara i doneo Oskara i njemu i njegovoj partnerki Helen Hant.

Nakon smrti supruge ona je Pirsu Brosnanu vratila veru u ljubav: Bez njene snage ne bih mogao da živim! (FOTO)

foto: Profimedia

Dvehiljaditih, Nikoslon počinje sve manje da snima, i pojavljuje se samo u 3 naslova, od toga mu je film "O Šmitu" ponovo doneo nominaciju za Oskara.

Od 2010. obožavatelji ovog harizmatičnog glumca željno isčekuju njegov sledeći film.

LJUBAV

Uz glumu, uvek je imao vremena za žene. Među tih 2.000 koje je odvukao u krevet samo mu je jedna bila zakonita supruga, glumica Sandra Najt, s kojom je bio u braku šest godina i s kojom ima danas 56-godišnju kćerku Dženifer. Kad im je odnos zapao u krizu, par je potražio pomoć psihijatra, koji je na njima isprobao nekonvencionalni tretman psihodeličnim drogama. To iskustvo se Džeku toliko svidelo da je nastavio da se drogira, ali Sandra baš i nije bila oduševljena pa su se razveli 1968, neposredno pre nego što je on postao slavan.

Sahranila dete, pobedila depresiju: Eni Lenoks (62) konačno pronašla sreću! (FOTO)

foto: Profimedia

No, bez obzira na brak ili na stalnu vezu, Nikolson nikad nije prestao da osvaja žene. Glumici Suzan Anspak napravio je dete dok su snimali vruće scene u filmu “Pet lakih komada”. Iako danas 47-godišnjeg Kejleba nikad nije zvanično priznao, navodno mu je platio školovanje na skupom univerzitetu, a njegovoj majci, čija je karijera posustala, pozajmio je oko 500 hiljada dolara kako bi mogla da otplaćuje kredit za skupu kuću u Santa Moniki. Ali kako mu ona novac nikad nije vratila, 1995. sudski je zahtevao da joj se oduzme kuća kako bi se pokrio dug, a kad se Anspak uzrujala i izjavila da je Džek mrzi, on je bez dlake na jeziku rekao kako prema toj “pijanoj kravi” oseća samo “blagu antipatiju”.

Razvratan život ga koštao najveće ljubavi: Svi životni brodolomi Leonarda Koena! (FOTO)

foto: Profimedia

S Mišel Filips iz sastava “Mamas & Papas” zabavljao se početkom sedamdesetih, nakon njenog katastrofalnog osmodnevnog braka s Denisom Hoperom, a u doba disko groznice izlazio je u “Studio 54” i “Mudd Club” u Njujorku gde se družio s manekenkama Loren Haton, Apolonijom fon Ravenštajn i Zu Zu. Udvarao se i prelepoj Džiji Karandži, mladoj manekenki koja se kasnije navukla na heroin i umrla od side u 26. godini, i gurao joj ključ svoje hotelske sobe, ali ona ga nije htela.

Ne mogu da ga podnesem, pa on je starac! – govorila je prijateljicama.

Džeku je tada bilo 40 godina, kosa je pomalo počela da mu se povlači sa čela i nabacio je stomačić, ali ženama je, osim možda Džiji, i dalje bio privlačan. Nisu mu odolele ni glumice Fej Danavej i Kendis Bergen, dok se bivša prva dama Kanade Margaret Trido ljubakala s njim na zadnjem sedištu automobila dok je za volanom sedeo diskretni vozač i posle rekla kako je “tad otkrila koliko prostora ima u dajmleru”. Danski supermodel Vini Holman, s kojom je imao kratku, ali strastvenu vezu, rodila mu je 1981. kćerku Hani, a glumica Kim Bejsinger je izjavila da je on muškarac s najsnažnijim seksualnim nabojem kojeg je upoznala.

Najveća ljubav Mika Džegera: Razuzdan i skaredan život su je doveli do ruba propasti! (FOTO)

foto: Profimedia

Vijagru uzimam samo kad sam u krevetu s više partnerki – naglasio je jednom Nikolson.

Ali najvažnija žena u njegovom životu, ona za kojom je istinski patio kad ga je ostavila, bila je Andželika Hjuston, harizmatična kćerka legendarnog reditelja Džona Hjustona, glumica, manekenka, muza modnog fotografa Dejvida Bejlija i modna ikona tog doba. Nikolson ju je upoznao kao devojčicu, a onda ponovo sreo kao 21-godišnju devojku. U vezi su, s povremenim prekidima, bili gotovo 18 godina, od čega su dobar deo i živeli zajedno, kao prava porodica, s njegovom kćerkom Dženifer i Andželikinom mlađom sestrom Alegrom, uglavnom u Džekovoj kući na Malholand drajvu. Devojčice su se najčešće zabavljale slažući slagalice sa slikama prasića. Glumac im je, naime, kupovao sve što ima oblik praseta. Andželika im je uveče pekla piletinu i kuvala špagete, i bilo je to možda najbliže porodičnom životu što je Nikolson iskusio.

Džoan Kolins i Entoni Njuli: Udavala se 5 puta, a ovo je bila njena najturbulentnija veza! (FOTO)

foto: Profimedia

Hjustonova je ostavila Džeka zbog Rajana O’Nila, pa mu se posle nekog vremena vratila, ali vezu je ozbiljno poljuljala ispovest mlađane manekenke Karen Mejo-Čandler, koja je 1989. u “Playboyu” otvorila dušu i ispričala sve o tome kako se već dugo viđa s Nikolsonom i kako ju je on u plavim satenskim boksericama jurio po spavaćoj sobi, a seks prekidao samo da bi se najeo hleba s džemom i maslacem od kikirikija da vrati snagu. Kraj je definitivno nastupio kad je glumica Rebeka Brusard, vršnjakinja Džekove kćerke Dženifer, ostala u drugom stanju s njim, a on o tome suptilno obavestio Andželiku rečima:

Neko će dobiti dete!

Premda ju je i ranije varao, ovo je Hjustonovu previše bolno pogodilo jer je bezuspešno pokušavala da ostane u drugom stanju.

Šokantno priznanje slavnog filmskog reditelja: Scena silovanja je bila stvarna! (VIDEO)

foto: Profimedia

Anđelikina prva reakcija bila je: “Moraš da budeš uz tu ženu”. A onda je došla na set i pretukla me kao vola – ispričao je kasnije glumac, koji je bio “emocionalno uništen” kad ga je ona napokon ostavila.

– Bio mi je to verovatno najteži period u životu – priznao je Nikolson, koji na neki način nikad nije preboleo Anđeliku. Godinama posle raskida poslao joj je narukvicu od bisera i dijamanata koju je Frenk Sinatra bio poklonio svojoj najvećoj ljubavi Avi Gardner, a uz nju je bila poruka: “Primi ove bisere od tvoje svinje. Srećni praznici, tvoj Džek”.

Brusard mu je 1990. rodila kćerku Lorejn, a dve godine kasnije i sina Reja, ali Džek joj nikad nije dao ključ svoje kuće. A onda ju je, kako se moglo i očekivati, prevario s francuskom glumicom Žili Delpi. Međutim, ni ta veza nije potrajala.

Neko vreme se viđao s glumicom Veronikom Kartrajt, zatim sa 33 godine mlađom Larom Flin Bojl, koja je, očajna zbog Džekovog švrljanja, drastično smršala, a ostavila ga je kad je u njegovoj torbi pronašla nakit namenjen drugoj ženi. Izlazio je i s TV voditeljkom Amandom de Kadene, starletom Amber Smit,poznatom po učestvovanju u rijaliti šouu “Celebrity Rehab” u kojem navodne zvezde pokušavaju da se “skinu” s droge, i s manekenkom Paz de la Uerta, koja je od njega mlađa ravno pola veka.

Simbol seksepila i neporobljene mladosti: Buntovnik koji je platio najvišu cenu! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

– Imao sam sve što čovek može poželeti, ali smatram da se ne može reći da sam bio uspešan u pitanjima srca. Ne znam zašto. Voleo bih da doživim onu jednu, poslednju, istinsku romansu, ali mislim da nije realistično to očekivati. Ipak, ne mogu negirati da za tim čeznem – priznao je nedavno Nikolson.

Ipak, ne pravi od toga problem. Kao što je i sam rekao, našao je ravnotežu pa manjak ženskog društva nadoknađuje druženjem s decom.

Kad je Marlon Brando, prototip lošeg oca, umro u samoći, Džeka je to podstaklo da se donekle promeni: počeo je da poklanja više pažnje deci. Tako je u Londonu u pozorište izveo kćerku Lorejn, a ona njega na izložbu i večeru u trendi restoran “Mr. Chow”, sa sinom Rejom ide na košarkaške utakmice omiljenih Lejkersa za koje navija ceo život, i pažljivo prati karijeru kćerke Dženifer, modne dizajnerke, koja mu je rodila već troje unuka.

Život mu bio glamurozan, ali neispunjen: Tražio sebe i ljubav, nijedno nije pronašao! (FOTO)

foto: Profimedia

– Nisam bio često prisutan u životima svoje dece i srećan sam što su ispala ovako dobro. Roditeljstvo je u rukama bogova, mi možemo samo da damo sve od sebe – rekao je glumac, a upućeni tvrde da su jedine žene koje sad smeju da prekorače prag njegove kuće kćerke i glu mica Anet Bening, supruga Vorena Bitija, s kojom rado igra golf.

Životna priča Kevina Kostnera, glumca za kojim su žene ludele: Jedno poznanstvo mu je promenilo život! (FOTO)

foto: Profimedia

Nova biografija Džeka Nikolsona otkriva mnoštvo pikantnih detalja iz života ove holivudske zvezde, glumca koji je bio na glasu kao veliki ženskaroš, pa tako saznajemo da se intimno družio i sa slavnom Meril Strip, s kojom je glumio u dva filma (“Heartburn” i “Ironweed”). Upravo tokom snimanja filma “Ironweed” 1986. godine, otkriva biografija, njegova se kamp kućica često ljuljala na svojim amortizerima, nakon čega bi dve zvezde izlazile pomalo ošamućene, a filmska ekipa pričala je više o njima nego o samom filmu. Upoznali su se godinu dana ranije na snimanju filma “Heartburn”, a Meril Strip je rekla da joj je to bio doživljaj kao da upoznaje Mika Džegera ili Boba Dilana.

Životna priča Mihaila Barišnjikova: Da biste postali veliki, morate to želeti tako žarko! (FOTO)

foto: Profimedia

Da razbije napetost, uoči snimanja njihove prve zajedničke scene, Nikolson je pokucao na vrata njene prikolice i pitao je može li se poslužiti njenim toaletom. Ona je pristala i napetosti više nije bilo. Navodno je na kraju snimanja Meril izbacila Džeka iz hotelske sobe i rekla da nikada više neće s njim snimati nijedan film, ali je Meril porekla te navode.

U isto vreme Nikolson je još održavao dugogodišnju vezu s Anđelikom Hjuston, ali je navodno sa strane spavao i s glumicom Veronikom Kartvrajt. Nakon strastvene veze Meril i Džek su ostali dobri prijatelji. Prošle godine Meril je, inače već 35 godina u srećnom braku sa Donom Gamerom, nastupajući u jednoj zabavnoj emisiji bila upitana sa kim bi spavala, s kim bi se venčala, a koga bi ubila. Za venčanje je odabrala Roberta Redforda, za seks upravo Nikolsona, a ubila bi Dastina Hofmana. Nikolson ju je pak nazvao “savršenom”, prilikom dodele nagrade za životno delo 2004. godine.

Preljuba i skandal: Neverovatna životna priča Ingrid Bergman!(FOTO)

foto: Profimedia

Anđelika Hjuston je 2014. godine napisala knjigu o Džeku a ovo je jedan odlomak iz nje:

- Moj stari život se završio, a novi počeo kada sam prvi put zakoračila na aerodrom LAX u Los Anđelesu, marta 1973. godine. Imala sam svega 21. godinu i upravo sam bila raskinula ljubavnu vezu sa Bobom Ričardsonom, hrabrim i provokativnim modnim fotografom koji je bio čak 24. godine stariji od mene.

Odsela sam priveremeno u kući svoje maćehe, poslednje žene moga oca, Sisi. Ona je kuću nasledila od svog poslednjeg muža. Zavolela sam Los Anđeles iz stopa. Čisto nebo i predivna temperatura, Holivud, sve mi se to činilo nestvarnim.

Vozeći se Sanset Bulevarom u vreme zalaska sunca, posmatrala sam kuće i palsme. Bilo je vetrovito, a vazduh suv, a mirisao na nešto slatko. Kada sam došla do čuvenog Rodeo Drajva, i videla prodavnicu Đorđa Armanija, odlučila sam da zastanem. Kupila sam haljinu do poda sa otvorenim leđima i popila espreso u obližnjem kafeu. Osećala sam se glamurozno, kao da je sav provincijalizam iz mene isčezao.

Jednog dana, prijateljica od Sisi, koja se zvala Brigita, pozvala ju je da joj se pridružimo na zabani u kući Džeka Nikolsona. Pitala je da li je u redu da povode i svoju pastorku, na šta je Brigita rekla da je u redu, da je to Džekov rođendan i da on voli lepe devojke.

Životna priča Mije Farou: Od porodičnih tragedija do skandala! (FOTO)

foto: Profimedia

Obukla sam svoju haljinu s potpisom Đorđo Armani - crna, do poda, sa otvorenim leđima. Brigita je došla po nas. o odvezli smo se u njegovu kuću na Mulenhold Drajvu. Osećale smo se kao na vrhu sveta.

Ulazna vrata, kuće koja je podsećala na rančersku, su se otvorila i tu sam prvi put videla taj osmeh. Najpoznatija urednica "Harper's Bazaara", Dajana Vriland, kada je radila priču o B, opisala ga je kao "Ubitačan osmeh." A ja sam pomislila, da, to je čovek na koga bih mogla da padnem.

Još 1969. godine, kada sam živela u Londonu i sa svojim prijateljicama otišla u bioskop da pogledamo film "Easy Rider", posle nekoliko dana otišla sam ponovo, sama. Imao je nešto u sebi što me je prikovalo za stolicu. Mislim da sam posle tog filma, kao i mnogi drugi, prvi put osetila zaljubljenost u Džeka.

Drugi put je bio kada je otvorio vrata svoje kuće. " Dobro veče, dame", rekao je, "Ja sam Džek i mnogo mi je drago da ste uspele da dođete."

Kuća je bila puna ljudi, nepoznatih i poznatih. Služili su grčku hranu, a muzika je bila opuštajuća. Plesala sam sa Džekom satima. A kada me je pozvao da prenoćim, pitala sam Sisi šta misli o tome.

Životna priča Glorije Vanderbilt (93): Bogata naslednica kojoj je sudbina zadala najteže udarce! (FOTO)

foto: Profimedia

"Jel se šališ? Naravno!" Ujutru, kada sam se probudila i obukla haljinu koju sam nosila sinoć, a koja je sada bila potpuno neprimerena, sišla sam dole. Džek je sedeo sa nekim ljudima, ušla sam u prostoriju, a onda me pogledao. Ustao je i rekao "Pozvaću ti taksi, ako je to u redu, pošto ja idem na košarkašku utakmicu."

Vozila sam se taksijem pola sata, a na vratima kuće, sačekala me je Sisi. Pogledala me je i rekla "Ne mogu da verujem da nisi insistirala da te on doveze kući? O čemu si mislila? Ako želiš da se ponovo vidite, obavezno je da zna gde živiš i da dođe po tebe."

Džek me je pozvao posle nekoliko dana da se vidimo. Rekla sam da hoću, ali da želim da dođe po mene. Rekao je da hoće i da li mi odgovara subota. Nakon par sati pozvao me je ponovo da otkaže i rekao da je zaboravio da je imao nešto već dogovoreno. Ja sam ga samo pitala " Jel me to čini drugom?" Odgovorio je "Nemoj to da pričaš".

To veče, odlučila sam da odem sa svojim prijateljem iz Londona na večeru. Večerali smo u jednom popularnom restoranu, a prijatelj je me u jednom momentu pitao "Zar nisi trebala večeras da se vidiš sa Džekom?" Na šta sam ja odgovorila "Imao je neke planove koje nije mogao da odloži." Na šta je on rekao "Izgleda da je njegova obaveza večeras da se vidi sa lepom plavušom, sa kojom je upravo otišao u onu prostoriju."

Uzela sam čašu crvenog vina i sa srcem koje je udaralo kao ludo, uputila sam se u drugi kraj restorana. Džek je sedeo sa prelepom plavušom koju sam odmah prepoznala. Viđala sam ih već zajedno po magazinima - to je bila njegova bivša devojka Mišel Filips,, pevačica iz poznate grupe šezdesetih "Mammas and Pappas."

Prišla sam stolu i rekla "Ćao, ja sam u onom delu restorana, pa sam samo došla da se javim." Upoznao me je sa Mišel, nije ni trepnuo. Ona je delovala jako šarmantno. To su bili zadnji dani njihove veze. Nekoliko nedelja kasnije, došla je do Džeka, da uzme neke svoje stvari, i kada me je tamo videla, nasmejala se i donela dve čaše ceđenog soka za nas dve. Od tog momenta na dalje, bile smo dobre prijateljice.

Veza sa Džekom bila je potpuno luda. U jednom momentu veze bi mi rekao da je možda pametnije da malo odmorimo jedno od drugog, a već sutradan zvao na večeru, kao da se niša nije dogodilo.

Dao mi je mnogo nadimaka, od "Fab", "Mine", nekad me je zvao "Pal", što u prevodu znači ortak, a to sam mrzela. Nisam želela prijateljstvo, želela sam da budem ljubav njegovog života.

Kraljica mode: Inspirativni citati Dajane Vrilend, žene koja je pomerala granice (FOTO)​​​​​​​

foto: Profimedia

Posle malo vremena koje sam provela sa njim, Džek je dobio neverovatnu ponudu. Da snima film "Kineska četvrt" za koji i danas mislim da je jedan od najlepših i nainspirativnijih filmova ikada snimljenih.

U vreme kada je počelo snimanje, ja sam se uselila kod Džeka.

- Anđelika Hjuston (odlomak iz knjige "Watch me")

Džek Nikolson je svakako jedna od javnih ličnosti koja je novinarima najzanimljivija i to upravo zbog kontrovezi iz svog života. U svom ljubavnom životu tokom godina ovaj holivudski šarmer dobio je titulu „ženskaroša“ i čoveka „koji se jednostavno ne zna skrasiti“. On ima petoro dece sa četiri različite žene.

Džek nije vodio samo buran ljubavni život, već je svaki segment njegovog života bio i više nego buran. On je drogu koristio od najranijih dana svoje karijere. Najpre je eksprimentisao sa LSD-om, a kasnije je prešao na kokain. Uzimajući droge njemu su se priviđale razne stvari i pojavljivali homoerotični strahovi. Nikolson je i izjavio da se pomoću LSD droge suočio sa problemima koji su ga mučili od najranijih godina.

Bio je magnet za žene, umro pod čudnim okolnostima: Skandalozan život slavnog pevača! (VIDEO)

foto: Profimedia

A u čemu sad uživa?

U životu, ali na svoj način. Ustaje kasno, tek oko jedan, kad u otrcanom kućnom ogrtaču silazi u prizemlje da bi popio čašu mleka i umirio želudac. I dalje živi u kući od 330 kvadratnih metara na Malholand drajvu koju je 1969. platio 80 hiljada dolara, gde su mu komšije bili Voren Biti i Marlon Brando pa je ulica zbog njihove sklonosti bučnoj, celonoćnoj i ne baš čednoj zabavi dobila nadimak “Bad Boy Drive”. Kasnije je kupio još dve susedne kuće da osigura privatnost, kao i dovoljno mesta za svoju bogatu zbirku slika – dela umetnika kao što su Matis, Endi Vorhol, Tamara de Lempicka, Pikaso i njegov omiljeni slikar Džek Vetrijano – čija se vrednost procenjuje na više od 100 miliona dolara, a nakon Brandove smrti 2004. kupio je i njegovu zapuštenu kuću “Frangipani” za pet miliona dolara te je srušio zbog problema s buđi i tu posadio ukrasni vrt.

Iako je bio poznat po tome što je u sebe trpao neograničene količine droge i alkohola, Nikolson je s tom praksom prestao. No, zagovara legalizaciju marihuane koju i dalje redovno puši uz svoje omiljene cigare – samo što sve to sad radi u svoja četiri zida. Bivši žestoki partijaner, za kojeg je Robin Vilijams jednom rekao kako je on verovatno jedini čovek na svetu kojem je gitarista “Rolingstonsa” Kit Ričards na zabavi rekao: “Slušaj, Džek, ja sad moram kući”, danas retko izlazi u klubove i restorane. Radije ostaje u svom domu gde je, kako kaže, hrana ionako bolja, pa gleda “Mesto zločina” i “Nestale” na televiziji i čita knjige o filozofiji, Hermana Hesea i krimiće naoružan naočarima za staračku dalekovidost.

– Život mi se promenio. Više ne uživam u stvarima u kojima sam ranije uživao. Ne ludujem, ne trčim za ženama; sad mi je to samo igra koja nije vredna truda. Poslednja tri puta kad sam bio u Njujorku nisam nijedno veče izašao iz hotelske sobe – priznao je.

Gotovo neverovatno za čoveka koji je jednom izjavio:

Viđao sam se sa svim ženama, uzimao sve droge i popio svako piće!

Njegove zavodničke sposobnosti zaista su bile izuzetne, a on sam je to pokušao da objasni time što je odrastao okružen ženama, u frizerskom salonu bake Etel.

– Navikao sam na žensko društvo i naučio šta žene vole, a baka me odgojila da se lepo ponašam. Bezumno sam pristojan i uljudan, i beskrajno sam zahvalan što sam tako vaspitan – jednom je izjavio.

Legenda kaže da je spavao sa dve hiljade žena, što je glumac nehajno prokomentarisao:

– Dođavola, pa ko bi to brojao!

Sad, tvrde upućeni, nema partnerku, ali to nadoknađuje drugim stvarima.

– Iskreno, šta god da rade i gde god da idu, muškarci to čine zbog žena. U nekim trenucima u životu damama sam bio čudnovato neodoljiv. Sad više nisam. Ali verujem i da mi se karakter znatno popravio kako starim i gubim moć. Uspostavlja se neka ravnoteža, samo se morate privići na takav razvoj događaja – rekao je Nikolson.

(Stil.Kurir.rs)​​​​​​​

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs