Obavezno pročitajte

Nakon 40 godina Elvisova Prisila izašla iz sajentologije: Dosta mi je, ne mogu više! (FOTO)

Prisila Prisli (72) poslednja je u nizu pozmatih koji su izašli iz sajentologije...

Vip priča
14:36h Autor:
Nakon 40 godina Elvisova Prisila izašla iz sajentologije: Dosta mi je, ne mogu više! (FOTO)
Prisila Prisli, Foto: Profimedia

Religijski kult koji je osnovao pisac naične fantastike L. Ron Hubard okupljalište je mnogih slavnih u Holivudu, od Toma Kruza (55), Džona Travolte (63), Elizabet Mos (35) i drugih.

Nekadašnja supruga Elvisa Prislija ušla je u kult 1977. godine, nakon što je on preminuo. Prisila je i pre htela da uđe u sajentologiju i čelnici su ih oboje nagovarali, ali Elvis je poludeo kada je saznao koliko novca traže. Zabranio joj je da ima veze sa njima, a Prisila je 1977. godine kontaktirala Džona Travoltu, koji ju je uveo u taj svet. Odgajila je i ćerku Lisu Mari (49) u toj zajednici.

Isplivale sve tajne sajentologije: Kejti Holms jedva izvukla živu glavu, Džon Travolta zbog vere izgubio sina! (FOTO)

foto: Profimedia

Lisa Mari je odustala od sajentologije pre tri godine, a to je bio i jedan od glavnih razloga za Prisilinu odluku sada. Naime, kada neko izađe iz sajentologije za sve članove te sekte zabranjeno je da kontaktiraju sa njima, a to uključuje i užu porodicu.

Sličan primer imali su i Tom Kruz i Nikol Kidman (50). Kada su se rastali, Nikol je izašla iz sajentologije, ali njihovo dvoje usvojene dece, Isabela (24) i Konor (22) odgojeni su u sekti i već godinama ne komuniciraju sa Nikol.

Mračne tajne holivudskih zvezda: Vinona Rajder i Mišel Fajfer odrastale kao članovi sekte!

foto: Profimedia

Prisila Prisli navodno je prijateljima rekla kako joj je dosta sajentologije.

"Rekla je da više ne može da izdrži i da joj je dosta svega. Izašla je nakon razgovora sa Lisom Mari, bila je to porodična odluka", rekli su njeni prijatelji.

Iz sajentologije su izašli još i Demi Mur, reditelj Pol Hagis kao i glumica Lea Remini, koja je takođe od detinjstva bila u sekti. Lea je postala jedna od najglasnijih kritičara sajentološke crkve pa je o strašnim iskustvima njenih članova snimila i dokumentarac.

Jedva izvukli živu glavu: Slavni koji su uspeli da pobegnu iz sekti! (FOTO)

foto: AP / Greg Allen

Mnogi slavni se boje da izađu iz sajentologije. Proces inicijacije uključuje razgovore sa članovima crkve u kojima se iznose najintimniji detalji. Sve se snima i pohranjuje, a kasnije se članovi time ucjenjuju.

Sumnja se da Tom Kruz i Džon Travolta ne mogu da izađz jer se boje da bi sve njihove tajne izašle na videlo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs